‘Cumhurbaşkanlığı Spor’ futbol kulübü kuruldu: Hedef Süper Lig

Ankara’da ‘Cumhurbaşkanlığı Spor’ adıyla bir futbol kulübü kuruldu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile kurulan Cumhurbaşkanlığı Spor, mart ortasında başlayacak 2. Amatör Küme'de sahaya çıkacak.

‘Cumhurbaşkanlığı Spor’ futbol kulübü kuruldu: Hedef Süper Lig
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’da bir futbol takımının kurulmasına onay verdiği öğrenildi. Takımın idmanlarını Beştepe’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapacağı belirtiliyor.

Ankara’da yerel futbol haberleri veren www.yurtspor.com adlı internet sitesine göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile kurulan Cumhurbaşkanlığı Spor, Ankara 2. Amatör Küme’de mücadele edecek. Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda önceki gün yapılan kura çekimine de katılan Cumhurbaşkanlığı Spor, mart ortasında başlayacak 2. Amatör Küme’de sahaya çıkacak.

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Cumhurbaşkanlığı Spor’la ilgili başvuruyu doğrularken, Cumhurbaşkanlığı Spor’un amatör ligde mücadele etmesinin belli prosedürler içinde değerlendirileceği ifade edildi. dı. TASKK yetkilileri işlemlerin yasal çerçeve içinde yapılacağını söyledi.

KIRMIZI BEYAZ VEYA TURKUAZ

Sahaya kırmızı beyaz veya turkuaz renklerdeki formalarla çıkması beklenen Cumhurbaşkanlığı Spor’un, T.C. Cumhurbaşkanlığı Forsu’nu formalarda ‘logo’ olarak kullanıp kullanmayacağı ise netleşmedi. İdmanlarını Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapması beklenen futbol takımı maçlarını ise Sincan Stadı’nda oynayacak.

OYUNCULAR KİM?

Cumhurbaşkanlığı’na yakın çevreler bu takımın Beştepe personelinden kurulacağını iddia etse de, Cumhurbaşkanlığı Spor’un özellikle hedef ulaşmak için Ankara’daki futbol takımlarının altyapılarından yetişen isimleri kadrosuna katabileceği, böylelikle kısa süre içinde profesyonel yapıya kadar yükselecek bir organizasyonun kurulduğunu öne sürdüler. Bir başka senaryo ise 1. Lig’deki Osmanlıspor’un isim hakkının satın alınıp takımın gelecek yıl Süper Lig’i hedeflemesi. (yurtspor)

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2019, 14:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER