EURO 2024'ün ev sahibi belli oldu: Almanya

EURO 2024'ün ev sahibi, bugün yapılan oylama ile belli oldu. UEFA Başkanı Ceferin, kazanan ülkenin Almanya olduğunu açıkladı. Kararı değerlendiren Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Ülke olarak kaybettiğimiz hiçbir şey yok. Ülkemizin konukseverliği noktasındaki tecrübeyi EURO 2024 o anlamda kaybetmiştir" dedi.

EURO 2024'ün ev sahibi belli oldu: Almanya
 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na (EURO 2024) ev sahipliği yapacak ülke Almanya oldu. Oylamanın sonucunu UEFA Başkanı Aleksander Ceferin açıkladı.

Kararın ardından konuşan Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Reinhard Grindel, “Yüksek beklentilerinizi yerine getirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi. Eski futbolcu Philipp Lahm da, “Yeniden iyi bir ev sahibi olduğumuzu göstereceğiz” diye konuştu.

İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde gerçekleştirilen toplantıda Alman ve Türk vatandaşı olan UEFA başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri oy kullanmadı.

Türkiye’nin ev sahipliğine adaylığıyla ilgili sunumunu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören’in yanı sıra 1’inci Başkan Vekili ve UEFA Yönetim Kurulu üyesi Servet Yardımcı, Başkan Vekili Nihat Özdemir, Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, Genel Sekreter Kadir Kardaş, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Türkiye’nin adaylık elçisi Barış Telli ile Beşiktaş Kadın Futbol Takımı futbolcusu Jessica O’Rourke Çarmıklı yaptı.

Türkiye, 9 şehirdeki 10 stadıyla EURO 2024’e aday olmuştu.

BAKAN KASAPOĞLU: ÜLKE OLARAK KAYBETTİĞİMİZ HİÇBİR ŞEY YOK

Manisa’da açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, UEFA’nın kararını değerlendirdi. Kasapoğlu, “Onca güçlü yanlarımız olmasına rağmen EURO 2024’ün ülkemize verilmemesi UEFA açısından ve EURO 2024 açısından üzücü bir durumdur” dedi.

Bakan Kasapoğlu, oylamayı Şehzadeler Gençlik Merkezi’nde takip etti.

 

Türkiye’deki tesislerin yeterli olduğunu belirten Kasapoğlu, şöyle devam etti:

“Bizim ülke olarak organizasyonlar noktasındaki gücümüz, kalitemiz, standartlarımız, tesislerimiz, statlarımızın kalitesi, yeniliği ortadadır. Bu anlamda ülke olarak kaybettiğimiz hiçbir şey yok. Bundan sonraki süreçlerde bunlar göz önünde bulundurularak, ülkemizin konukseverliği noktasındaki tecrübeyi EURO 2024 o anlamda kaybetmiştir. Bu coğrafyada, bu topraklarda bu organizasyonun yapılması bu organizasyon adına çok kazandırıcı bir durum olacaktı. Ancak ifade ettiğim gibi ülkemizin kaybettiği hiçbir şey yok.” (DUVAR-DHA)

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2018, 18:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER