Rizespor, Galatasaray maçının tekrarlanması için TFF'ye başvuruyor

"Dün akşam çok farklı şeyler oldu. Maçın sonunda da bir sinir harbi meydana geldi"

Rizespor, Galatasaray maçının tekrarlanması için TFF'ye başvuruyor

 Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray’ın deplasmanda Çaykur Rizespor’u 3-2 mağlup ettiği maç sonrası yaşanan kural hatası tartışmalarının ardından Rizespor cephesinden açıklama geldi. Galatasaraylı futbolcu Mbaye Diagne'nin kullandığı ilk penaltıda kural hatası olduğu iddia edilirken, Çaykur Rizespor Kulübü Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) maçın tekrar edilmesi için başvuruda bulunulacağını açıkladı.



Çaykur Rizespor, dün oynanan karşılaşmada Galatasaray’a uzatma dakikalarında yediği 2 golle 3-2 mağlup oldu. Hakem Serkan Çınar’ın çaldığı ikinci penaltı tartışma konusu olurken Rizespor cephesi de maçın hakemlerine tepki gösterdi. Galatasaraylı Diagne'nin kullandığı ilk penaltıda kural hatası olduğunu belirten Rizespor Basın Sözcüsü ve Asbaşkanı Hasan Yavuz Bakır, maçın tekrar oynanması için TFF'ye başvuruda bulunacaklarını açıkladı.

Radyospor'a canlı yayın konuğu olan Hasan Yavuz Bakır, “Bütün Türkiye, son 5 haftada Rizespor’un güzel oyunundan ziyade hakemleri konuştu. Türk futbolunda yıllardır aynı şeyler konuşuluyor. Dün Rizespor, Galatasaray’a mağlup olabilirdi. Dün akşam çok farklı şeyler oldu. Maçın sonunda da bir sinir harbi meydana geldi. Futbolumuzun kalkınması için adalet lazım. Dünkü yaşanan olaylar Türk futbolu için kara bir günün özetidir. Bizi Süper Lig’de kimin şampiyon olacağı ilgilendirmiyor. Bizim hayalimiz küme düşme korkusu yaşadığımız sezonda ligi 5. sırada tamamlamaktı. Bu hayalimizi son 5 haftada hakem hatalarıyla ne yazık ki yıktılar” ifadelerini kullandı.

s

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2019, 18:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER