Şampiyonlar Ligi'nin yeni formatı belli oldu: Lig usulüyle oynanacak

UEFA, 2024-2025 sezonundan itibaren geçerli olacak yeni Şampiyonlar Ligi formatını açıkladı. Buna göre turnuvada 36 takım yer alacak, turnuva grup yerine lig usulüyle oynanacak.

Şampiyonlar Ligi'nin yeni formatı belli oldu: Lig usulüyle oynanacak

UEFA, 2024-2025 sezonundan itibaren Şampiyonlar Ligi müsabakaları için yeni formatını onayladı. Bu formata göre müsabakalar "İsviçre sistemi" şeklinde lig olarak oynanacak. Takım sayısı 32'den 36'ya çıkarılacak.

UEFA'nın açıkladığı sisteme göre, 36 takımın 34'ü lig başarılarına göre turnuvaya katılacak. Kalan 2 takım ise turnuvadaki geçmiş performansları ve ülke puanı göz önünde bulundurularak dağıtılacak olan 'özel davet' uygulamasıyla organizasyonda yer alacak. Bir ülkeden en fazla 5 takım Şampiyonlar Ligi'ne katılabilecek.

İsviçre sistemine göre turnuva şimdiki gibi grup aşamasıyla değil, lig olarak oynanacak. Ligde ilk 8 sırada yer alan takımlar son 16 turuna katılmaya hak kazanırken, 9 ile 24'üncü sıralar arasında kalan takımlar kendi arasında bir üst tura kalabilmek için eleme oynayacak.

UEFA Başkanı Ceferin, yeni sistemle ilgili, "Bugünkü kararlar, Avrupa futbolunun gelişimi ve başarısı için en iyi çözümü bulmak amacıyla verilmiştir" yorumunda bulundu. (Duvar)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER