Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları

Şampiyonlar Ligi'nde yeni sezon, bu gece oynanan maçlarla başladı. Son şampiyon Liverpool, Napoli'ye mağlup olurken gecenin önemli maçında Dortmund ile Barcelona yenişemedi. RB Salzburg ise evinde ağırladığı Genk'e gol yağdırdı.

Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları
Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2019-20 sezonuE, F, G ve H gruplarında oynanan maçlarla başladı.

 E Grubu’nda oynanan günün önemli mücadelesinde Napoli, evinde ağırladığı Liverpool’u son 10 dakikada bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti. Napoli’nin gollerini 82. dakikada penaltıdan Mertens ve 90. dakikada yılın futbolcusu Van Dijk’in hatasını değerlendiren Llorente kaydetti.

Mertens ve Llorente

Grubun diğer maçında RB Salzburg konuk ettiği Genk’i 6-2 mağlup etti. Salzburg maçın ilk yarısını 5-1 önde tamamladı. Salzburg’un 19 yaşındaki golcüsü Haaland, Şampiyonlar ligi’ndeki ilk maçında 45 dakikada hat-trick yaptı.

Genç oyuncu, turnuva tarihinde İspanyol Raul ve İngiliz Rooney’den sonra en erken hat-trick yapan üçüncü futbolcu oldu.

19 yaşındaki Erling Braut Haaland, Salzburg takımı adına kaydettiği ilk golü kutluyor…

F Grubu mücadelesinde ise Borissia Dortmund, Barcelona’yı ağırladı. 80 bin seyirci önünde oynanan ve tempolu geçen mücadelede gol sesi çıkmadı. Dortmund’da Reus, 57. dakikada takımı adına bir penaltı atışından yararlanamadı.

Dortmund seyircisi her maçta olduğu gibi yine stadyumu tıklım tıklım doldurdu…

Grubun diğer maçında Inter, konuk ettiği Slavia Prag ile puanları paylaştı. Slavia Prag, Peter Olayinka’nın 63. dakikada attığı golle 1-0 öne geçse de Inter’in baskıları 90+1 de Nicolo Barella’nın golüyle sonuç verdi ve maç 1-1 sona erdi.

Inter forması giyen Belçikalı forvet Lukaku, maçın son pozisyonunda kaçırdığı gole üzülüyor…

G Grubu ilk maçında ise Olympique Lyon evinde ağırladığı Zenit ile 1-1 berabere kaldı. Zenit golü 41. dakikada Sardar Azmoun ile bulurken, Lyon 51. dakikada Memphis Depay’ın penaltı golüyle eşitliği sağladı.

 

Grupta oynanan diğer mücadelede Benfica evinde RB Leipzig’e 2-1 mağlup oldu. Leipzig’in gollerini 69 ve 78. dakikalarda Timo Werner kaydederken, ev sahibi ekibin sayısı 84’te Seferovic’ten geldi.

Leipzig’li oyuncular 2 gol atan Werner’i kutluyor…

H Grubu’nda İngiltere’de oynanan ve Cüneyt Çakır’ın yönettiği maçta Chelsea, Valencia’ya 1-0 mağlup oldu. Valencia’nın golü 75. dakikada Rodrigo Moreno’dan geldi. Chelsea’de Barkley, 88. dakikada kazanılan penaltı atışını gole çeviremedi.

Grubun diğer maçında önceki sezon yarı final oynama başarısı gösteren Ajax konuk ettiği Lille’i 3-0 mağlup etti. Lille’de Zeki Çelik maça ilk 11’de başlarken, Yusuf Yazıcı ise 63. dakikada oyuna dahil oldu

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2019, 13:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER