WhatsApp'ın yeni sözleşmesi Türkiye'de yürürlüğe girmeyecek

Rekabet Kurumu duyurdu: Yeni gizlilik politikasıyla birçok tartışmanın odağı olan WhatsApp'ın güncellemesi Türkiye'deki kullanıcılar için geçerli olmayacak.

WhatsApp'ın yeni sözleşmesi Türkiye'de yürürlüğe girmeyecek

Rekabet Kurumu, mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın yeni gizlilik politikasının Türkiye'deki hiçbir kullanıcı açısından yürürlüğe girmeyeceğini duyurdu. Sözleşmeyi onaylayan kullanıcılar da bu düzenlemeye dahil olacak. 

Kurumdan yapılan açıklamada, "Rekabet Kurumu tarafından alınan tedbir kararı ve yapılan incelemeler sonrasında WhatsApp tarafından veri paylaşımını içeren söz konusu güncellemenin, onaylayan kullanıcılar dahil olmak üzere, Türkiye'deki hiçbir kullanıcı açısından yürürlüğe girmeyeceği tarafımıza bildirilmiştir" denildi. Rekabet Kurumu 11 Ocak 2021'de söz konusu güncellemeye ilişkin geçici tedbir kararı almıştı. 

'Gizlilik ilkesi' koşullarında güncellemeye giden WhatsApp, 8 Şubat'tan itibaren aralarında Türkiye'nin de yer aldığı ülkelerde kullanıcı verilerini Facebook'la paylaşacağını açıklamıştı. Ancak bu tarih daha sonra 15 Mayıs olarak güncellenmişti. Sosyal medya holdingi Facebook'un sahip olduğu uygulama, çıkan gizlilik tartışmaları üzerine birçok açıklama yapmış ve mesajların okunmayacağına dair bilgilendirmelerde bulunmuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER