18 Metrekareye Sığan Hayat...

18 metrekarelik bir alan bize dar, küçük bir oda boyutu gibi gelse de Amerika’da yaygınlaşan yeni mimari akıma göre, 18 metrekare ve hatta daha küçük bir alan rahatlıkla yaşanabilecek bir ev haline getirilebilir.

18 Metrekareye Sığan Hayat...

18 metrekarelik bir alan bize dar, küçük bir oda boyutu gibi gelse de Amerika’da yaygınlaşan yeni mimari akıma göre, 18 metrekare ve hatta daha küçük bir alan rahatlıkla yaşanabilecek bir ev haline getirilebilir. Büyük evlerden, ödemekte zorlanılan kredilerden, artan vergilerden bunalan Amerikalılar kolaylıkla inşa edilebilecek, düşük vergili ve büyük ekonomik tasarruf sağlayan The Matchbox, Türkçe anlamı ile kibrit kutusu gibi tasarımları olan minik evleri tercih ediyorlar.



The Matchbox ile taşınmak istemez miydiniz?

Yaşam alanlarını küçülten, mobilyalara, dekorlara yapılan harcamaların azaltılmasını sağlayan küçük evler, sahiplerine diğer evlerin sağladığından çok ama çok değerli bir özgürlük sunuyor. The Matchbox gibi mobil olarak tasarlanan evler, istenildiği zaman istenildiği yere kolaylıkla taşınabiliyor. Böylelikle işinden dolayı sık sık şehir değiştirmek zorunda kalan, kiralık evlerden ve getirdiği sıkıntılardan bunalan ancak işinden dolayı da bir evi sahiplenemeyen kişiler de kendi evlerine sahip olabiliyorlar. Taşınmak için bir çanta bile hazırlamak zorunda olmadığınızı düşünsenize! Bu küçük evler özellikle bir yere sabit kalıp, belli bir yere büyük yatırımlar yapma fikrinden rahatsız olanlar için mükemmel bir fırsat sunuyor.



Hiç kullanılmayan odalar için yapılan yatırımlar

Eskiden Amerika’da oldukça popüler olan büyük alanlara kurulmuş, çok odalı ve büyük bahçeli evleri almak için uzun vadeli kredi altına girme fikri, hiç kullanılmayacak odalar için bir servet ödeme düşüncesi özellikle genç nesil tarafından reddediliyor. The Matchbox gibi evler, çok küçük alanda, çok az harcamayla kurulabiliyor. Üçgen çatılı, sedir ağacından yapılma duvarlı bu evlerde asma katta konforlu bir yatak, kompakt banyo ve mutfaklar yer alıyor. Daha fazlasını tüketme, tüketebileceğinden fazlasını alma, ihtiyacından çoğuna sahip olma fikrini reddedenler, 18 metrekarelik bir evin, büyük bir malikaneden daha kullanışlı olduğunu söylüyorlar. Büyük bir evin kredisinden indirim alabilmek için ödenecek peşinatla, bu küçük evlere sahip olabildiklerini fark eden gençler, belli bir metrekare altında ev inşasına izin vermeyen eyalet yasalarına karşı mücadele ediyor.



Sizin eviniz kaç metrekare?

18 metrekarelik bir alanda yaşamak, şu an yaşadığınız evi düşündüğünüzde biraz zor gelebilir. Ülkemizde, hemen hemen o boyutlarda olan odalardan oluşan evlerin rağbet gördüğü düşünüldüğünde, bu akımın buralarda tutulması zor görünebilir. Ancak ülkemizde de çeşitli kuruluşlar, daha az alanda daha fazla insana konut imkanı sunabilmek için The Matchbox tarzında evleri inşa etmeye başlıyor. Amerika’da ve Avrupa ülkelerindeki sisteme karşı duruş, henüz bizde görülmese de, çeşitli nedenlerle evsiz kalan insanlara konforlu ve ekonomik yaşam alanları sağlayabilmek için inşa edilen küçük evler takdir topluyor.





Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2018, 01:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER