Alsamarrai: Küçük çocuk ayakkabısız yürür mü?

Samsun'da bir çocuğa ayakkabıları veren Mohammed Baseem Hameed Alsamarrai, çocuğun ilk başta ayakkabıları istemediğini söyledi. Alsamarrai, "Küçük çocuk ayakkabısız yürür mü? Zor ikna ettim, çünkü istemedi. Ben hayatımda böyle bir şey görmedim ve görmek istemiyorum" diye konuştu.

Alsamarrai: Küçük çocuk ayakkabısız yürür mü?
 Samsun’da tramvayda ayakkabısı olmayan bir çocuğa ayakkabılarını veren Iraklı Mohammed Baseem Hameed Alsamarrai, yaşananları anlattı. Alsamarrai, Hava soğuk ve yağmur yağıyordu. Kendimi tutamadım, ayakkabılarımı çıkarttım ve verdim” dedi.

Samsun’da tramvayda yolculuk yapan Iraklı Mohammed Baseem Hameed Alsamarrai, yolcular arasındaki Suriyeli bir çocuğun ayakkabısız olduğunu fark etti. Oturduğu yerden kalkan genç, çorapla gezen çocuğun yanına giderek, ilk önce sohbet etti.

Alsamarrai, sohbetin ardından ayağındaki ayakkabıları çıkarıp, çocuğa verdi. Ayakkabıları çocuğun ayağına giydirip, bağcıklarını da bağlayan Alsamarrai, yerine geri dönüp, çoraplarıyla yolculuğuna devam etti. Diğer yolcular ise olayı cep telefonları ile kaydedip, sosyal medyada paylaştı.

‘ZOR İKNA ETTİN ÇÜNKÜ İSTEMEDİ’

Gülsan Sanayi Sitesi’nde bir mobilya mağazasında çırak olarak çalışan ve 2014 yılında Samsun’a gelen Mohammed Baseem Hameed Alsamarrai, tramvayda yaşananları anlattı. Alsamarrai, “Mimarsinan durağından tramvaya bindim ve oturdum. Bir çocuk gördüm 7-8 yaşlarında. Baktım ayaklarında ayakkabısı yok. Hava soğuk ve yağmur yağıyordu. Kendimi tutamadım, ayakkabılarımı çıkarttım ve verdim” diye konuştu.

Çocuğun durumuna çok üzüldüğünü belirten Alsamarrai, “Küçük çocuk ayakkabısız yürür mü? Yanaştım yanına ‘Ayakkabın yok mu?’ dedim, ‘Yok’ dedi. Ben de, ‘O zaman benim ayakkabılarımı alacaksın’ dedim. Zor ikna ettim, çünkü istemedi. Ben hayatımda böyle bir şey görmedim ve görmek istemiyorum. Benim evim yakındı. Sonra ben Samsunspor durağında indim. Ben sanayi sitesinde mobilya imalathanesinde çalışıyorum. Ben Türkiye’ye 2014 yılında Irak’tan geldim. Toplam 5 kardeşiz” dedi. (SAMSUN/DHA)

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2018, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER