Naim Süleymanoğlu hayatını kaybetti

Olimpiyat şampiyonu Naim Süleymanoğlu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Süleymanoğlu geçtiğimiz günlerde özel bir hastanede beyindeki kanama ve buna bağlı olarak artan ödem nedeniyle acil olarak beyin ameliyatına alınmıştı.

Naim Süleymanoğlu hayatını kaybetti
 Olimpiyat şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Dünya, Olimpiyat ve Avrupa Şampiyonu halterci 50 yaşındaki Naim Süleymanoğlu geçtiğimiz günlerde Ataşehir’de özel bir hastanede beyindeki kanama ve buna bağlı olarak artan ödem nedeniyle acil olarak beyin ameliyatına alınmıştı.

NAİM SÜLEYMANOĞLU KİMDİR?

Naim Süleymanoğlu, 23 Ocak 1967 tarihinde Bulgaristan’ın Kırcaali kentinde dünyaya geldi.

Henüz 9 yaşındayken haltere başlayan Naim Süleymanoğlu, 1982 senesinde Brezilya’da düzenlenen Dünya Gençler Halter Şampiyonası’nda iki altın madalya alarak şampiyon oldu. 16 yaşında yine rekor kırarak şampiyon olan Süleymanoğlu, böylece dünya tarihinin en genç dünya rekortmeni unvanını aldı.

Kariyeri boyunca toplamda 46 kere dünya rekoru kıran Naim Süleymanoğlu, üç Olimpiyat Şampiyonluğu, yedi Dünya Şampiyonluğu, altı Avrupa Şampiyonluğu kazanmıştır.

Başlarda Bulgaristan adına yarışan sporcu, 1984 Los Angeles Olimpiyatları’na Bulgaristan’ın Sovyetleri boykot etmesinden dolayı katılamadı. Bu dönemde Bulgar hükümetinin Türk sporcuları yasaklaması gibi sorunlardan kurtulmak ve Türkiye adına yarışmak isteyen Süleymanoğlu, 1986 senesinde Melbourne’de düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası’nda Türkiye Büyükelçiliği’ne sığınarak Türkiye’ye iltica etti. Türkiye’ye ilticasında ve getirilmesinde bizzat Turgut Özal devreye girdi.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2017, 15:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER