'Özgecanlar ölmesin'

Türkücü Aydın Aydın, çevre ve doğa katliamlarına dikkat çekmek için yaptığı Türkiye'nin çeşitli illerinde çektiği 'Pıt -Pet' isimli albümünün tanıtımı için Esenyurt Kültür Merkezi'nde bir gece düzenledi.

'Özgecanlar ölmesin'
BEHÇET DALMAZ- İSTANBUL

İSTANBUL-Geceye katılan bir çok tanınmış sanatçı, ellerine aldıkları çöp poşetleri ve petlerle Aydın'ın yaptığı ambüme destek verirken, Mersin'in Tarsus ilçesi'nde hunharca öldürülen Özgecan Aslan'ın ölümünü kınayan ortak mesajlar verdiler.

Çevre ve doğa katliamlarına dikkat çekmek için ömrü bitmiş pil, naylon, petlerle tasarlanan kıyafeti üzerine giyip 2 gün önce gece yarısı İstanbul Boğaziçi köprüsüne çıkan Türkücü Adın Aydın, hoparlörden çalınan 'Pıt -Pet' isimli albümü eşliğinde kar yağışı altında bir süre çevre eylemi yapmıştı.Aydın, dün akşam da Esenyurt Belediyesine ait Kültür Merkezinde albüm tanıtım gecesi düzenledi. Tanıtım gecesine katılan davetliler ve sanatçılar kar yağışından dolayı 3 saat sonra ancak gecenin düzenlendiği Esenyurt Kültür Merkezine ulaştı.Oyuncu Metin Keçeci , Türk Halk müziği sanatçıları Yudum, Mehmet Öndül, Elif Altıntaş, Ekin, Rojin Rojhat, Halil Taşyıldız, Kürt Dengbejler Kurmanc Bakur, Mehmet Agiri ve Mehmet Mardinli ile çok sayıda davetli katıldı.Geceye katılan sanatçılar, birbirinden güzel Kürtçe ve Türkçe şarkılar söyledi. Hakkarili olan oyuncu Metin Keçeci'nin Ermenice ve Kürtçe söylediği şarkılar büyük alkış aldı. 

SANATÇILARDAN 'ÖZGECANLAR' ÖLMESİN MESAJI

Sanatçıların sahne almasının ardından üzerine giydiği Petmen kıyafetiyle , Türkçe ve Kürtçe yaptığı 'Pıt -Pet albünü tanıtan Aydın, sahneye atılan pet , naylon ve ömrü bitmiş pillerin , arasında çevre ve doğa ile ilgili mesajlar verdi. Daha sonra ellerine aldıkları pet ve çöp poşetleriyle Türkücü Aydın'ın albümüne destek veren sanatçılar, çevre ve doğa ile ilgili yapılan albüme herkesin destek vermesi gerektiğini ve bu bu ambümün Eurovizyon yarışmasına katılması gerektiğini belirttiler.

Sanatçılar, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde hunharca öldürülen Özgecan Aslan'ın ölümünü şiddetle kınadıkları belirtirken, yaptıklaır ayrı ayrı açıklamalarla 'Özgecanlar ölmin' mesajı verdiler.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2015, 12:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER