SEL YÜKSEKOVA'DA KÖYLERİ VURDU

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde etkili olan yağışın sele dönüşmesi ardından birçok evler sular altında kaldı, ahırlar kullanmaz hala gelirken, bağ bahçeler zarar gördüğü selde içme suyuda kesildi.

SEL YÜKSEKOVA'DA KÖYLERİ VURDU

YAŞAR KAPLAN- YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesine Bağlı Büyükçiftlik köyü ve mezraları etkili olan yağışlardan dolayı maddi hazar meydana geldi. Evleri su altında kalan vatandaşlara Büyükçiftlik Belde Belediye Başkanı Rüştü Zeydan yardıma koştu.

Dere yataklarında bulunan evler ve sağlık ocağına ise sel suları bastı. Bodrum katılarında bulunan gıdalar su altında kalınca vatandaşlar kurtarabildiklerinin sevincini yaşadılar.

Bütün yiyeceklerimiz sakladığımız bodrum katında sular altına kaldıklarını belirten Hediye Tatlı, kışın için hazırladığımız peynir, yoğur, un ve diğer gıdalarımız kullanamaz hala geldi.




Çok sayıda büyük ve küçükbaş hayvanın telef olduğunu belirten vatandaşlar, dağda bulunan büyük ve küçükbaş hayvanlarımız telef olduklarını belirtirken, bağ-bahçeler de kullanılamaz hale geldi.

Selin etkili olduğu Yeşilova mezrası ise köyün su şebekesi sel dolayı tahrip olduğunu belirten vatandaşlar temiz su ihtiyaçlarını giderebilmek için kazma kürekler su şebekesini onarmaya çalıştıklarını belirtiler.


Yaşanan sel felaketinden dolayı mağdur olduklarını ifade eden Raif Tatlı, yetkililerden yardım istiyoruz "Çok zor durumdayız. Hayvanlarımızın çoğu sele kapılıp telef oldu. Tek geçim kaynağımız hayvancılıktır. Yetkilerden yardım bekliyoruz" dedi.

Köylülerin kışın hayvanlarını beslemek için biçtikleri otlarda sel sularına kapıldığını belirten Hıdır Tatlı, bağ bahçelerimiz zarar gördü sonbahar ayındayız bu saatte nerde nasıl ot bulup hayvanlarımız için toplayacağız kış için depoladığımız 25 torba buğday ve kışlık gıda malzememiz sel sularına kapıldığını belirti.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2012, 08:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
mahkum
mahkum - 12 yıl Önce

normaldır ağa köyu köylusune durust davaranmıyAN

omer tatli
omer tatli - 9 yıl Önce

sacmalamislar resmen

SIRADAKİ HABER