10 İlde Depremzede Misafirlerini Almak İçin Yüksekova'dan Yola Çıktılar

Hakkari MÜSİAD ve Yüksekova’da S.S 16 No'lu Öğrenci Taşıma Kooperatifi ile birlikte depremzede misafirlerini almak üzere araçlarını 10 ile gönderdiler.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Hakkari MÜSİAD ve Yüksekova’da S.S 16 No'lu Öğrenci Taşıma Kooperatifi ile birlikte depremzede misafirlerini almak üzere araçlarını 10 ile gönderdiler.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7.7'lik deprem Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya'yı vurmasıyla on binlerce kişi hayatını kaybetti.

Yaşanan deprem 10 ilde asrın felaketini yaşatırken, binlerce kişi hayatını kaybetti ve binlerce ev yıkıldı.

Bununla beraber Hakkari MÜSİAD Yüksekova’da S.S 16 No'lu Öğrenci Taşıma Kooperatifiyle beraber 6 aracını daha 10 ile farklı noktaya göndererek toplam da 15 araç olarak misafirlerini almaya başladılar.

Yoğunlukla gelen telefonlarla şuan bekleyen 400 kişiyi de bir iki gün içinde buldukları yerlerden hiçbir terminale yönlendirmeden alacaklarını belirttiler.

‘’Kooperatifimizin 500’den fazla üyesi hazır’’
Kooperatifimizin 500 üyesi deprem bölgesinde misafirlerini almak için canın gönülde bekliyor diyen Yüksekova’da S.S 16 No'lu Öğrenci Taşıma Kooperatif Başkanı Behçet Özdemir, ‘’Ülkemizde büyük bir afet oldu. Bununla beraber çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti.  Vefat edenlere Allah’tan rahmet dilerken, yaralılara acil şifalar diliyoruz. İnşallah bir daha böyle bir felaket yaşamayacağız. Bizde depremin ilk gününde beri depremzedeler için var gücümüzle alanda çalışıyoruz. Bizde burada MÜSAİD ile beraber depremzedeler vatandaşlarımızı Yüksekova’ya getirmek görevlendirdik. Hakkari MÜSİAD Başkanı Adnan Öveç, Hakkari MÜSİAD Şube Müdürü Bahtiyar Ataş birlikte koordine ettiğimiz araçlarımızı 10 ile farklı noktalara gönderdik. Bundan öncede de 9 aracımızı göndermiştik bugünde 6 aracımızı gönderdik. Biz onları Yüksekova’da misafir edeceğiz. Burada bu hizmete gönül veren tüm kooperatif üyelerime de teşekkür ediyorum’’ dedi.

‘’MÜSİAD depremin ilk gününde beri alanda’’ 
Hakkari MÜSİAD Şube Müdürü Bahtiyar Ataş, ‘’Depremin yaşandığı ilk günde beri bizde ekibimizle canla başla yardımlarımızı sürdürüyoruz. Bize ek olarak deprem bölgesinde gelen talepler üzerine oradan gelmek isteyen vatandaşlarımız ve mağdur olan vatandaşlarımız Yüksekova ve Van üzerine getirmelerini sağlayacağız. Biz ilk olarak misafirlerimize 9 araç gönderdik almak için. Ve talepler çoğalınca bizde 6 araç daha çıkartmaya başladık. Yani 15 araç daha çıkartmayı planlıyoruz. Biz MÜSİAD olarak 180 yakın aileyi bölgeye getirip misafir ettik ve etmeye de devam edeceğiz’’ İfadelerini kullandı.

''Asrın Felaketini Yaşadık''

Hakkari MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Onur Onay ise, ''Ülkemiz çok zor bir acı yaşadı. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Bizde elimizde geldikçe ülkemize yardımcı olacağız. Bununla beraber zaten tüm ülke seferber olmuş durumda. Bizde MÜSİAD olarak var gücümüzle depremzedeler için çalışacağız'' Şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2023, 10:40
YORUM EKLE
YORUMLAR
Egemen
Egemen - 1 yıl Önce

Bir an Allah Rızası için yapılan bir hayr Reklam sız yapın ki Allah kabul etsin Yapacağınız iş bile sadece bir reklam yada çıkarlarınız İçin dir siz Yüksekova’da hiçbir ile araç göndereceğinize inanmayızda araç göndermeden git gel yapmadan eğer Allah rızası İçin yapacak sanız gitmeden Hatay otogarında Maraş otogarında yüzlerce araç yolcu bekliyen firmalar var gelmek isteyen yüzlerce deprem zede aile var arayın firmaları arayın illerdeki görevlileri sana nasıl gönderecek ama reklam sonuç boş bir yalan

Egemen
Egemen - 1 yıl Önce

Değer verdiğim haber gazetesi lütfen yazdığım yurumumu ekle teşekkür ederim

SIRADAKİ HABER