Ankara Gıda Tarım Ürünleri Derneği, Yüksekova'ya 200 kişinin Çalışacağı Elma Suyu Fabrikasını Kuracak

Ankara gıda tarım ürünleri derneği Genel Başkanı Canan Ceylan, Hakkari'nin Yüksekova'da 200 kişinin çalışacağı Elma Suyu Fabrikasını kuracaklarını belirttiler.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Ankara Gıda Tarım Ürünleri Derneği Genel Başkanı Canan Ceylan, Hakkari'nin Yüksekova'da 200 kişinin çalışacağı Elma Suyu Fabrikasını kuracaklarını belirttiler.

Ankara Gıda Tarım Ürünleri Derneği ile Destar Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifiyle ortaklaşa yapacakları projeler için Yüksekova'da bir araya geldiler.

Ankara Gıda Tarım Ürünleri Derneği Genel Başkanı Canan Ceylan Yüksekova DoubleTree by Hilton'da, 200 kişinin çalışacağı Elma Suyu Fabrikası ve daha bir çok konu üzerine çiftçilerle iştişare toplantısı düzenlendi.

''YÜKSEKOVA'YA EN GÜZEL YATIRIMLARI SUNACAĞIZ''

Amacımız Yüksekova'da işsizliği tamamen bitirmek olduğunu belirten Ankara Gıda Tarım Ürünleri Derneği Genel Başkanı Canan Ceylan, ''AGT Olarak Önce Üret, Sonra Tüket Sloganı İle Çıktığımız, Türkiyedeki Tarımın Hak Ettiği Yere, Teknolojiye, Çeşitliliğe Ve Sürekliliğe Ulaştırma Yolundaki Durağımız Yüksekova’dır. Yüksekovalıların Bizlere Gösterdikleri Teveccüh, Samimiyet, Dürüstlük, Çalışkanlık, Vatana, Millete Ve Memleketine Hizmet Aşkı Bizleri Onurlandırmış Ve Ziyadesi İle Memnun Etmiştir. Hepinize Sonsuz Şükran Ve Teşekkürlerimi Sunuyorum. AGT Olarak Bizler Tüm Türkiye’de Ki Yapılanma Organizasyonumuzu 81 İlde Tamamlamak Üzereyiz. Bizler Çiftçilerimize Birçok Konuda Destek Olduk Olmaya Da Devam Edeceğiz. Bizler Tarımımızın Sorun Ve Problemlerini Tespit Edip Devlet İle Özel Sektör Arasında Köprü Olmaya Devam Edeceğiz. Atalarımız Ekti, İlk Hasadı Yaptı. Bugün Bizim Atalarımızdan Aldığımız Bayrağı Çok Daha İleri Seviyeye Ulaştırmamız Gerekiyor. Gıda Hayat Kaynağıdır. Belirtmek İsterim Ki İnsanlığın Sürdürülebilir Refahı İçin Tarım Çok Önemli. Şimdiki Ve Gelecek Nesillerin Tarımsal İhtiyaçlarını Karşılarken Bölgelere Özgü Uygulama Ve Ekosisteme Uygun Entegre Üretim Yöntemleri İle Doğal Kaynakları Koruyarak Tarımımızı Sistemli Hale Getirmemiz Gerekmektedir. Köylerden Kentlere Göçü Engelleyip Kentlerden Köylere Geri Dönüşü Sağlayacak Ve Özendirecek Tedbirlerin Alınması Zaruridir.  Bugün Köylerde Okullar Kapalı. Neden? Okuyacak Çocuk Yok. Aileleri Yeniden Köye Getirmemiz, Köy Enstitülerini Açmamız, Köylerimizi Çocuklarımızın Torunlarımızın Neşeli Sesleri İle Şenlendirmemiz Lazım. Bunun İçin buradayız. Gördük Ki Yüksekova’nın Muhteşem Doğası İle Birlikte Bölgesel Ölçekte Kalmış Ürünlerinin Ve Lezzetlerinin Bir An Önce Tüm Türkiye’ye Tanıtılması Gerekmektedir. Katma Değer Üretmek Çok Önemli. Tarımda Markalaşmanın Anahtarı Katma Değer Üretiminde. Bunun İçin Neler Yapmamız Gerekiyor? Yüksekova’nın Neyi Meşhur? Balı Muhteşemdir. O Zaman Neden Bu Balı Markalaştırmayalım Yüksekova’daki Kaliteli Yayla Sütü Başka Nerede Var? Neden Bu Sütten Çok Kaliteli Peynirler Üretmeyelim. Bakın Bu Dağlar Alp Dağları İle Himalayalar Arasındaki Geçiş Dağları. Buraların Neyi Eksik De Alplerdeki Gibi Markalaşmayalım? Neden Buraların Peynirleri Uluslararası Pazarlarda Aranan Peynirler Olmasın? İşte Çıktığımız Yolculuğun En Keyifli, En Heyecan Veren Yanı Bunları Başarabilecek Olmanın Mutluluğudur. Sizler Başarı Hikâyeleri Yazdıkça Yüksekova’mız Daha Yaşanılır Hale Gelecektir. Bilinmelidir Ki Daha Yapacak Çok İşimiz Var. Hepinize Şükranlarımı Sunuyorum’’ İfadelerini kullandı.

''ÇİFTÇİLERİMİZE EN BÜYÜK DESTEĞİ SUNMAYA HAZIRIZ''

Tek gayelerinin Yüksekova’ya hizmet olduklarını belirten Hakkari Tüketiciler Birliği Derneği Başkanı Perviz Geçirgen, ''Bölgemizde kendi imkanlarımızla  tarımsal üretim gerçekleştirmeye çalışıyorduk. Ancak imkanlarımız dahilinde sesimizi yeterince duyuramıyorduk. Yüksekova gibi verimli bir ovası olan bir bölgenin tarımsal üretimin olmaması büyük bir eksikliktir. Ancak Canan başkanımızın öncülüğünde, Yüksekovamızı modern tarım merkezi haline getirene kadar üretime devam edeceğiz. Canan başkanla ortak çalışmamızda yaklaşık 200 kişinin istihdam edileceği ve çiftçilerimizin kalkınması adına kuracağımız elma suyu fabrikasının müjdelenmesi hem çiftçilerimiz için hem de yerel halkımız için Büyük bir kazanımdır. Canan başkanımıza Yüksekova‘ya pilot bölge olarak seçmesinden ötürü ve bölgemize sağlayacağı desteklerden dolayı kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Daima daha modern ve üreten bir Yüksekova için hep çalışacağız'' dedi.

Yapılan Toplantıya, Esendere Beldesi Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, Yüksekova İlçe Emniyet Müdürü Hasan Fatih Anamur, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Timur Sevi, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Eski Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar, Eski Milletvekili Esat Canan'ın eşi Fadime Canan, Muhatarlar, Kanaat Önderleri ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2023, 03:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER