Başkan Aydoğdu'dan Engelli Bal Kardeşlere Ziyaret

Başkan Aydoğdu'dan Engelli Bal Kardeşlere Ziyaret

YÜKSEKOVA GÜNCEL - HABER MERKEZİ

Hakkari'nin Bulak Mahallesinde toprak damlı evde yaşam mücadelesi veren doğuştan zihinsel engelli Rami (51) İslam (49) Hamza (47) isimli Kardeşlerin yaşadığı dramın gündeme gelmesiyle harekete geçen Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği başkanı Yavuz Aydoğdu  evlerini ziyaret  ederek, ailenin  sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Yapılan ziyaretle ilgili açıklamada bulunan Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu, engelli kardeşleri evlerinde ziyaret ettiklerini söyledi.

3 engelliden biri maaş alabildiğini belirten Aydoğdu konuşmasını şu şekilde devam ettirdi. '' Yatalak zihinsel ve şizofren hastası olan Rahmi Bal'ın raporu kabul etmemiş Hamza Bal ise daha önce TYP işkur da ismi çıktığı için maaşı kesilmis yetkili kurumumuzdan maaşın yeniden bağlanmasını talep ettik. biz dernek olarak bu 3 engelli kardeşlerimize ihtiyaçları olan  sıcak yemek evde bakım ihtiyacı  sıcak bir yuvanin olması için gerekli kurumlarımızdan talep edicez .İnsallah bu zor durumda olan ailemizi yanında olacağız takipçisi olacağız rahmi bal kardeşimizin tedavisi de acil bir şekilde yapılması sahip çıkılması yetkililerden ricada bulunuyorum gelin hep beraber bu kardeşlerimize umut ve sevgi olalım . Hakkari Valiliğimizin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yardımlardan dolayı teşekkür ederiz.  Dernek olarak yinede yatalak durumda olan  Rahmi kardeşimizin hastanede tedavi olmasını gerektiğini kardeşlerine söyledik.Hastaneye gitmeyi isteğini kabul etmediğini bize söyledi. Ama biz yinede tedavisinin yapılması için  elimizden geleni yapacağımı yetkililerden destek isteyeceğimizi kendilerine bildirdik" dedi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER