Başkan Doğma: Yeni Bir Sanayi Sitesi Kurmak İçin Çalışacağız

Yüksekova Karma Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Hacı Doğma, Yüksekova Güncel'e yaptığı açıklamada, ''Yeni bir Sanayi Sitesi kurmak için çalışacaklarını'' belirterek, ''üyelerinin bir an önce Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası'na kayıt yapmalarını'' istedi.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova Karma Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Hacı Doğma, Yüksekova Güncel'e yaptığı açıklamada, ''Yeni bir Sanayi Sitesi kurmak için çalışacaklarını'' belirterek, ''üyelerinin bir an önce Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası'na kayıt yapmalarını'' istedi.

Başkan Doğma'nın Konuşması şöyle:

''İlçemiz için klişeleşmiş kelimelerin (gelişime açık, jeopolitik konumu, il olma hakkı gibi) altını doldurmanın zamanının geldiğini ve hatta geçtiğini hepimiz biliyoruz. 
Şehirimizin kuzey bölgesinin silüetini bozan yapıların başında sanayi sitemiz ve etrafına gelişi güzel açılmış sanatkarlarımız tarafından işletilen “atölyeler” bulunmaktadır.
İlçemizin çevresel dokusunu güzelleştirmenin temelinde genelde toplumsal sorumluluk, özelde ise bireysel ve kollektif yapıların çalışma ve sorumluluklarının altını çizmemiz gerekir.


Bu kollektif yapıların başında ise sanayi sitemiz ve bu gibi birimler gelmektedir. 
Dolayısıyla düzenli ve etkili bir çalışmayla ilçemizin kuzey bölümünde gerek çarpık yapılaşma gerekse görüntü kirliliğini ortadan kaldırabiliriz.
Sanayi sitemiz yaklaşık otuz yıl önce hizmete açılmış ve açıldığı günden bu güne kadar herhangi bir özsermaye arttırımına gidilmediği gibi, var olan özsermayesinin ciddi bir kısmını da kaybetmiştir. 2009 tarihinden bu yana esnafımıza ek atölye vaadi yerine getirilmemiş, sanatkarımız bu süre zarfında ciddi zarara uğratılmıştır. 2018 tarihinde yeni atölyeler için temel kazı çalışması yapılmış, müteahhit firmaya kooperatifimiz borçlandırılmış ve yine başırısızlıkla sonuçlanmıştır. Ön parsellerin satışı, arka parsellerin ipoteklenmesi ve TOKİ'ye verilen yol sorunu gibi başka sorunlar da bulunmaktadır.


Esnaf ve sanatkarımız sanayi sitemizde ve çevresinde bulunan atölyelerde yapısal sorunlar nedeniyle iş sağlığı ve güvenliğinden yoksun bir şekilde çalışmaktatır. Yıllardır özel mülk sahiplerine verdikleri kira bedeli de cabası...
Esnaf ve sanatkarımız bu şartlar altında çalışmaya (ne yazık ki kollektif yapının düzenli çalışmamasından kaynaklı) mahkum edilmiştir.
Tüm bu düzensizlikler ve artan sorunlardan dolayı 27.04.2022 tarihinde gerekli izinlerden sonra,Yüksekova Karma Sanayi Sitesi Kooperatifini kurmuş bulunmaktayız.
Kooperatifimizin tek ve yegane vizyonu yeni bir sanayi sitesi inşa edip tüm esnaf ve sanatkarımızı konforlu, iş güvenliğine uygun ve teknolojik bir yapının içinde atölye sahibi yapmaktır. 


İlçemizin katma değerini arttırmak için bu projemize tüm esnaf ve sanatkarlarımız başta olmak üzere ilçemizde bulunan sivil toplum örgütleri üzerine düşen görevi özverili bir şekilde yerine getirmelidir'' İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2022, 01:44
YORUM EKLE
YORUMLAR
İzzettin metin
İzzettin metin - 2 yıl Önce

İnşAllah hayırlı olur başarılar dilerim

SIRADAKİ HABER