Başkan Geçirgen: Yüksekova Artık Kendi Ayçiçek Yağını Üretecek

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ekimi yapılan ayçiçek tarlası, görüntüsüyle Trakya’yı aratmıyor.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinin  Demirkonak (Kaport) köyünde yer alan 10 dönümlük Ayçiçek tarlası görüntüsüyle Edirne ve Trakya sarı gelinini aratmazken Başkan Geçirgen; Yüksekova artık Ayçiçek yağını kendileri üreteceklerini belirtti.

Yüksekova Ziraat Odası tarafından 'Üreten bir Yüksekova' sloganıyla Demirkonak köyünde ekimi yapılan ayçiçekler gün yüzüne çıktı.

10 dönümlük ayçiçeği tarlasında incelemelerde bulunan Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, artık ayçiçek yağını kendileri üreteceklerini belirtti.

Sarı rengiyle adeta görsel bir şölen sunan ayçiçek tarlası, karayoluna yakın olması nedeniyle de vatandaşların ilgi odağı haline geliyor.

‘’ÜRETEN BİR YÜKSEKOVA İÇİN YOLA ÇIKTIK’’

Yaklaşık 2 metre boyunda olan ayçiçekleri tarlasının Edirne ve Trakya bölgesini aratmadığını ifade eden Başkan Geçirgen, “Üreten bir Yüksekova’ sloganıyla yol aldık. İlçemiz için elimizden geldiğince bütün çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Farklı ürünleri Yüksekova ile buluşturacağız. Tabi bu alanda yaptığımız çalışmalardan bir tanesi de ayçiçek üretimi oldu. 10 dönümlük arazide ilkbaharda ayçiçek ekimimizi yapmıştık. Ayçiçeklerimizin boyları 2 metreyi geçmiş durumda ve güzellikleriyle de bizlere adeta görsel şölen sunuyor diyebiliriz. Biz de yağımızı Yüksekova’da neden üretilmeyelim? Bu çalışmaların ilk adımını atmış bulunmaktayız. Bundan sonraki süreçlerde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ayçiçek üretimi sadece bu tarlayla sınırlı kalmayacak, birçok çiftçimizle ayçiçek üretimine başlayacağız. Bunun için çiftçilerimizle toplantılarımız olacak. Daha büyük bir alana hitap etmek adına üretimlerimiz devam edecek. Tabi bu üretim konusunda yağ tesisini kurarak bölgemizdeki gençlerimize istihdam sağlayacağız. Çiftçilerimize ekonomik katkı sunmak mahiyetinde ürettikleri ürünlerin ekonomik değerini kendilerine gitmelerini sağlamak için çabalayacağız. Evet yıllardır dışardan yağ aldık bundan sonra kendi yağımızı üreteceğiz. Bu sene Yüksekova’nın her köşesini ektik. İnşallah meyvesini alacağız. Bundan kazanan Yüksekova olacak” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2023, 03:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER