Başkan Özbek: Esendere Sınır Kapısındaki PCR Testin Ücretini Kaldırmak İçin Görüşmeler Yaptı

Ak Parti Hakkâri İl Başkanı- 23.Dönem Ak Parti Hakkâri Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, Ak Parti Genel Merkez İl Başkanları toplantısında müjdeli haberlerle döndü.

Başkan Özbek: Esendere Sınır Kapısındaki PCR Testin Ücretini Kaldırmak İçin Görüşmeler Yaptı

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL 

Ankara’da Genel Merkezindeki il başkanları toplantısında konuşan Başkan Özbek,  Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Esendere sınır kapısındaki PCR testi ücretinin vatandaşı mağdur ettiğini dile getirerek, kaldırması için görüşmeler yaptı.

-İran sınır kapısındaki PCR testi ücreti kalkıyor mu?

Başkan Özbek,” İran Esendere sınır kapısında günlük giriş çıkış yapan vatandaşlarımız 170 TL PCR testi için ücret ödemekte. Bu da özellikle günlük geliş gidişler için büyük bir maliyette neden oluyor. Bu ücretin kaldırılması talimatı verilmesini istedik.

Bunun üzerine İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, sağlık Bakanımız ile bu konu üzerinde istişare etmeye çalışacaklarını ifade etti. Duyarlılığından dolayı Bakan Soylu’ya teşekkür ederiz” dedi.

Ayrıca Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Erdemir’i ziyaret eden Başkan Özbek,  Erdemir’e PCR testinin kaldırılması için vatandaşların bu konuda kendilerine taleplerin olduğunu ve bu mağduriyetlerin giderilmesini istediklerini ifade etti.

Başkan Özbek,” Bakan Yardımcısı Erdemir’ de sayın bakan bu konuyu istişare ettiklerini bize söyledi. Bu konunun bilim kurulunda ele alınacağını, bilim kurulunda çıkacak kararın içişleri bakanlığına bildirileceğini, olumlu inandığımız bu konuyu iç işleri bakanlığına bildireceğini, onlarında valiliklere bildirileceğini ifade ettiler.”

-Çukurca Sınır kapısı ticarete mi açılıyor mu?

Çukurca Üzümlü sınır kapısının sınır ticareti kapsamına alınması için girişimlerde bulunan Özbek, il başkanları toplantısında bu konuyu da idile getirdiğini belirtti.

Özbek,”Iraklı vatandaşlarımızın özelikle Türk mallarına çok ciddi taleplerinin olduğunu Çukurca Üzümlü sınır kapısının ticarete açılması X-Ray Cihazı kurulması durumunda bu kapımızın ciddi anlamda ihracatımızın alacağını, burada hem bölge insanımızın hem de fabrikalar çalışıp ülkemiz açısında ciddi bir kazanım olacak. Üzümlü sınır kapasının ticarete açılması çok önemlidir” dedi.

-Durankaya sulama göletti programa alınıyor mu?

İl Başkanları Toplantısında Hakkari’nin  Durankaya Beldesi sulama göleti de gündeme getiren Başkan Özbek, ”Bu yıl programa alınan Bağışlı sulama göletti için özelikle sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz dedi.

Özbek, ”Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Talip Erdoğan’ın Hakkari ziyaretlerinde Durankaya beldesi sulama göleti yapılacağını  dile getirmişti. Bu konuyu il başkanlar toplantısında tekrar dile getirdim. Bizim için sayın Cumhurbaşkanımızın sözü senettir.

Her şeyin üstündedir. Bunun üzerine söz alan Tarım Bakanımız Bekir Pakdemir, bu konunun gündemlerinde olduğunu, sayın Cumhurbaşkanlığı strateji başkanlığı ile görüşülüp, gölettin programa alınması için çaba harcayacaklarını ifade etmişlerdir.”

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2022, 22:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER