Başkan Pınar, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun Başkanlığındaki İstişare Toplantısına Katıldı

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO) Başkanı Abdurrahman Pınar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında yapılan, Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgeleri oda ve Borsalarıyla İstişare toplantısına katıldı.

Başkan Pınar, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun Başkanlığındaki İstişare Toplantısına Katıldı

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO) Başkanı Abdurrahman Pınar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu  başkanlığında yapılan, Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgeleri oda ve Borsalarıyla İstişare toplantısına katıldı.

Başkan Pınar,Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında yapılan toplantıya,İl ve ilçenin genel sorunları iletilirken, yaşanan ekonomik durummunu ve işdünyasının beklentileri, bölgede bulunan firmalara ihtiyacı olan desteklerin verilmesi üzerine duruldu.

TOPLANTIDA ELE ALINAN BAŞLIKLAR:

1- YÜKSEKOVA’MIZ İÇİN BÜYÜK BİR ÖNEME SAHİP ESENDERE SINIR KAPISININ KONTROLLÜ BİR ŞEKİLDE GİRİŞ ÇIKIŞLARA AÇILMASI SON DERECE ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR. ESENDERE SINIR KAPISI SADECE YÜKSEKOVA DEĞİL, BÖLGE İÇİN SON DERECE ÖNEMLİ BİR KONUMA SAHİPTİR. PANDEMİNİN SON BULMASIYLA YÜKSEKOVA TİCARET MERKEZİ HALİNE GELECEK VE ULUSLARARASI TİCARETE BÜYÜK KATKI SUNACAKTIR.

2- MALUMUNUZ OLMAK ÜZERE, BÜYÜK DESTEKLERİNİZ İLE YÜKSEKOVADA KURULAN İÇ GÜMRÜKLEME MÜDÜRLÜĞÜ HALEN KİRADADIR. YER TAHSİSİ YAPILDI VE İL ÖZEL İDAREYE BÜTÇE AKTARILMASINA RAĞMEN HALEN BİNA YAPIMINA BAŞLANILMAMIŞTIR. BU KONUDA DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUZ.

3- YİNE BÖLGEMİZ İÇİN BÜYÜK BİR ÖNEME SAHİP OLAN SELAHADDİN EYYUBİ HAVALİMANININ UÇUŞ SAYILARININ ARTILMASI, YÜKSEKOVA-ANKARA ARASI UÇUŞLARININ HAFTANIN 7 GÜNÜ OLMASI VE YİNE DİĞER İLLEREDE UÇUŞ PLANLARININ YAPILMASI İÇİNDE SİZLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ.

4- YÜKSEKOVA MALUMUNUZ HIZLA BÜYÜYEN BİR YER, 120 BİN NÜFUSLU İLÇEMİZDE SADECE BİR NOTER BULUNMAKTA, ÖZELLİKLE DE ŞİRKET SAHİPLERİ NOTER İŞLEMLERİ İÇİN SAATLERCE SIRA BEKLİYORLAR, ADALET BAKANLIĞINA İKİNCİ NOTERİN AÇILMASI İÇİNDE YAZILAR YAZDIK. BUNUNLA İLGİLİDE İKİNCİ BİR NOTERİN AÇILMASINI İVEDİLİKLE TALEP EDİYORUZ.

5- HAKKARİ BÖLGE OLARAK KIRSAL KALKINMADA İLK SIRADA GELMESİ GEREKEN YERLERDEN BİRİDİR. TARIM VE KIRSAL KALKINMA OFİSLERİNİN HAKKARİ İLİ VE İLÇELERİ İÇİN AÇILMASI BÜYÜK ÖNEM TEŞKİL ETMEKTEDİR.

6- MALUMUZ ÜLKEMİZDE DE GÖRÜLEN COVİD-19 SALGINI BİR ÇOK SEKTÖRÜ ETKİLEDİĞİ GİBİ, EĞİTİM SEKTÖRÜNÜ DE BÜYÜK ORANDA ETKİLEMİŞTİR. BUNLARDAN KIRTASİYECİ ESNAFI VE OKUL KANTİNLERİ BU

SÜREÇTEN EN ÇOK ETKİLENDİLER. ESNAFIN SALGIN NEDENİYLE İŞ YERİ KİRALARINI VERGİ, VB. BORÇLARINI VEREBİLMELERİ İÇİN ESNAFLARA YÖNELİK NAKDİ DESTEK SAĞLANMASI ÖNEMLİDİR.

7- DİĞER BİR SEKTÖR OLAN OYUN-EĞLENCE SEKTÖRÜNDE DE AYNI SIKINTILAR YAŞANMAKTADIR. BU SEKTÖRÜN SIKINTILARI YİNE ÖDEYEMEDİKLERİ İŞ YERİ KİRALARI VE BENZERİ ÖDEMELERDİR. BU ESNAFLARIMIZA DA NAKDİ DESTEK SAĞLANMASI ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2020, 00:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER