Best Van Turizm Yüksekova’da İlk kez Aktarmasız Otobüs Seferlerini Başlattı

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinde Best Van Turizm, Yüksekova-Mersin arası direk otobüs seferleri başladı.

Yüksekova Best Van turizm tarafından Yüksekova’ya bir ilk kazandırılmasıyla Şemdinli’den başlayıp Van’a giriş yapmadan, Mersine kadar direk gidecek olan otobüsler ilçe halkı tarafından sevinçle karşılandı.

İlçede yıllardır batı ilerine yapılan yolcu taşımacılığı yaşanan mağduriyetler ve Yüksekova’da nüfus potansiyelinin artmasıyla gelişen bir şehir olma yolunda önemli adımların atıldığı Best Van Tur firması tarafından bir ilke imza atıldı.

Yüksekova’dan direk olarak Bitlis Muş Diyarbakır Osmaniye Mersin seferleri başlatılarak, Yüksekova halkını daha konforlu hizmetle buluşturdular.

Yüksekova'dan her gün yapılacak olan seferler aktarmasız bir şekilde Mersinde Son bulacak aynı şekilde Yüksekova'ya dönüş yaparak yolcu taşımacılığı devam edilmesi hedefleniyor.

 Belirlenen rota ise, Yüksekova'da başlayıp Gevaş - Tatvan - Bitlis - Diyarbakır - Şanlıurfa - Gaziantep - Adana ve Mersine kadar olup aynı şekilde dönüş sağlanıp Şemdinli ilçesine kadar seferlerine devam edecek.

Best Van Turizm CEO'su İrem Bayram Yüksekova’ya gelerek ilk seferini yapan otobüsteki yolcularla birebir ilgilenerek yolculara hayırlı yolculuklar dileklerinde bulundu.

Yüksekova için bu hizmeti çoktan hakkediyordu diyen Best Van Truzim CEO'su İrem Bayram,’’Bu gün itibariyle Şemdinli’den Yüksekova’dan Hakkâri’den batı ilerimize aktarmasız başlatılmış bulunmaktayız. Ve bunun heyecanını yaşıyoruz aslında yaklaşık bir yıldır bunun üzerine çalışıyoruz fakat pandeminin vermiş olduğu gecikmelerden dolayı bu yıl itibariyle seferimizi başlatmış olduk. Her gün Yüksekova’dan mersine Gaziantep adana Diyarbakır’da seferlerimiz başlatılmış durumdayız. Bundan sonraki süreçte de diğer ilerimizde sefer yapmayı düşünüyoruz. Bizim zaten Yüksekova’dan gelen yolcularımız vardı fakat aktarmalı bir şekilde gidiyorlardı bizde var olan yolcumuzun daha konforlu taşımak için Yüksekova’ya geldik. Şuan yolcularımızı vana aktarıp bekletmek yerine bu hizmeti ayaklarına getirip onları direk batı illerine taşıyoruz. Araçlarımızda hepsi 2021 model ve 2+1 konforlu ve temiz araçlar Yüksekova halkına hizmet vermekten mutluluk duyacağız. Aslında bu bir ilk başlattığımız bir proje biliyoruz ki Hakkâri ve Yüksekova’da halkının ciddi anlamda güney halkıyla ticaret ilişkileri çok gelişmiş durumda bundan dolayı biz bu projeyi başlattık hemen akabinde Türkiye’nin her yerine sefer düzenlemeyi düşünüyoruz’’dedi.

Best Vantur Yüksekova Acenta sahibi Abdurrahman Demirel,’’Halkımız için bir ilke imza attık. Yüksekova’dan vana gitmeden direk mersine oranda dönüş yapıp direk Şemdinli’ye kadar her gün düzenli bir şekilde saat 17:00’da seferlerimizi başlattık. Amacımız halkımıza daha güzel ve yeni bir hizmet sunmaktır. Aracımız sıfır zaten yeni alınan bir araç ve yolcularımızı 2+1 koltuklarda ağırlıyoruz. Tekrardan Bu hizmet halkımıza hayırlı ve uğurlu olsun’’İfadelerini kullandı.

Yolcu Mehmet Emin Arat,’’Öncelikle herkese teşekkür ederim hepimiz için hayırlı ve uğurlu olsun. Daha önce biz vana gidiyorduk. Fakat artık gitmemize gerek yok şuan daha güzel oldu. Artık gitmek istediğimiz yere daha rahat gidebileceğiz. Bu konuda memnuniyetimizi bildiriyoruz. Allah herkesten razı olsun’’Şeklinde konuştu.

Yolcu Muğdat Yalın,’’çok mutluyuz bize bu hizmeti kazandıran farımamamıza teşekkür ediyorum. Daha önce buradan vana ve Van dan mersine doğru gidiyorduk ve yollarda çok mağdur oluyorduk. Arabalar bize dar geliyordu fakat artık çok rahat bir şekilde aktarmamız Yüksekova’dan mersine gidebileceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.dedi.

Yolcu Hacer Yalın,’’Böylesi güzel bir projeden ötürü çok mutluyuz.  Daha önce mersine gidene kadar gerek çocuklarla gerekse eşyalarla mağdur oluyorduk. Ama çok şükür artık daha rahat ve daha konforlu gidiyoruz. Bundan sonrası içinde firmamıza başarılar diliyorum’’Şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2021, 00:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
Eyup Karataş
Eyup Karataş - 3 yıl Önce

Ne mutlu , halkını düşünene, sorunları dile getirip çözüm üretene, hizmet hizmet diyip gecesini gündüzüne katana. VAR OL BESTVAN TURİZM

SIRADAKİ HABER