Büyükçiftlik Demokratik Toplum Koordinasyonu kuruldu

DBP Yüksekova ilçe örgütü öncülüğünde Gever Demokratik Toplum Meclisi'nin ilk konferansı gerçekleştirildi.

Büyükçiftlik Demokratik Toplum Koordinasyonu kuruldu
YAŞAR KAPLAN - YÜKSEKOVA GÜNCEL

YÜKSEKOVA -Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde DBP ilçe teşkilatı öncülüğünde Gever Demokratik Toplum Meclisi'nin ilk konferansı, Büyük Çiftlik Beldesi'nde binlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Konferansa Yüksekova Belediyesi Eş Başkanı Ruken Yetişkin, Büyükçiftlik Belediyesi Eş Başkanı Rüştü Zeydan, DBP Eğitimden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Herdem Kızılkaya, HDP-DBP il-ilçe ve belde yöneticileri, HDP Hakkari 3. Sıra Milletvekili Adayı Abdullah Zeydan, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Belediye bahçesinde düzenlenen konferanst açılış konuşmasını yapan Büyük Çiftlik Belediye Eş Başkanı Rüştü Zeydan, “ Bizler öncelikle şunu söylemek istiyoruz. Biz partimiz ve hareketimize bağlıyız. Kesinlikle bizim haricimizde yapılan konuşmalar ve söylemler bizi bağlamıyor. İnanıyoruz ki bu sefer bütün Kürtler el birliği ile bu mücadeleyi zafere ulaştıracak. İnanıyoruz ki bu mücadele sonucunda hepimiz mutlu ve mesut bir hayat sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Ardından söz alan Pinyanişi aşireti büyüklerinden Osman Zeydan ise, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerin Kürtler için bir fırsat olduğunu vurgulayarak " Bu fırsatı kaçırmamak için herkesin HDP’ye oy vermesini stiyorum. Bizler birbirimize kenetlenerek bu tarihi fırsatı değerlendirilip birlik ve beraberliğimiz kurmalıyız. HDP’ye sahip çıkarsak önümüze bırakılan barajı hiç yıkacağımıza inanıyorum. Allah birlik ve beraberliğimiz koruyacaktır" dedi.

Daha sonra söz alan HDP Hakkari 3. Sıra milletvekili Abdullah Zeydan da, Kürt halkının birlik ve beraberliğinin büyüdüğünün ifade ederek “Özgürlüğü sadece Kürtler için değil Türkler ve halkların kardeşliği için istiyoruz. YPG ve YPJ’nin Kobanê ve Şengal'i kan emici çetelerden kurtarması ile Kürtlerin birlik ve beraberliği tüm dünyaya yayılmıştır" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmalardan sonra Delegasyon ve katılımcıların konuşmalarından sonra yapılan seçimde Büyükçiftlik Demokratik Toplum Koordinasyonu eşbaşkanlığına Derviş Sırma ve Hatice İnce seçildi.    

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2015, 17:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER