Çalışkan: Banka Promosyon Anlaşmaları Revize Edilmelidir

Maliye bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğünün 6 sıra no.lu tebliğinde belirtilen esas ve usuller çerçevesinde kamu görevlilerinin aylık ve ücretleri bankalar aracılığıyla ödenmekte olup ilgili genelgelere istinaden kamu çalışanlarına, bankalarla yapılan protokol kapsamında ‘promosyon’ adı altında ödemeler yapılmaktadır. Hakkari İl Temsilcisi Musa Çalışkan söz konusu ödemelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Çalışkan: Banka Promosyon Anlaşmaları Revize Edilmelidir

YÜKSEKOVA GÜNCEL - HABER MERKEZİ

Hakkari İl Temsilcisi Musa Çalışkan yaptığı açıklamada, "Hakkari İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı her kademede görev yapan kurum çalışanlarımızın alacağı promosyon protokolünün imzalanmasından sonraki gelinen süreçte; Ekonomimizde gerçekleşen dalgalanmalar, Enflasyon oranının beklentilerin üzerinde çıkması (2022 Temmuz İtibariyle), Kurum personelinin banka nezdindeki aylık nakit akış tutarının da yüksek enflasyona bağlı olarak artmasına sebep olmuştur.

Sendikamıza, bu konuda üyelerimizden birçok talep gelmektedir. Personel maaşlarına yapılan ve yapılacak olan zamlar ile diğer kurumlarda gerçekleşen banka promosyon ihalelerinin çok daha yüksek tutarlarda sonuçlanmış olması göz önünde bulundurularak, kurum tarafından yapılmış olan ihalenin personel lehine revize edilerek tekrar değerlendirilmesi zorunlu hale gelmiştir.

Sözleşmenin kurulduğu andaki şartlar sonradan esaslı olarak değişirse taraflar sözleşmenin uyarlanmasını talep edebilirler. Uyarlamanın söz konusu olabilmesi için en önemli şartlardan bir diğeri de bu değişikliğin öngörülemez olmasıdır. Sözleşmenin kurulduğu andaki şartların esaslı olarak değişmesi sebebiyle, Ek Protokol yapılarak maaş ve banka promosyonu anlaşmasının hem sendikamız Merkez Yönetim Kurulu hem de İl Temsilciliğimiz adına resmi yazışmalarla personel lehine revize edilmesi talebinde bulunmamıza rağmen yetkili merciler bu konudaki sessizliklerini korumaktadırlar.

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (Eğitim GÜCÜ SEN) olarak üyemiz olsun ya da olmasın tüm kamu eğitim çalışanlarımızın haklarını savunmaya devam edeceğimizi ve konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz." ifadeleri ile Hakkari ilindeki promosyon anlaşmalarının günümüz ekonomik koşulları ile uyuşmazlığını ve revize edilmesi gerektiğini vurguladı'' İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2022, 16:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER