Çoruh Cumhuriyet Mahallesini Kaleme Aldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Cumhuriyet mahallesinin Eski muhtarı olan Vehbi Çoruh, mahallenin eksik kalan hizmetlerini kaleme aldı.

Çoruh Cumhuriyet Mahallesini Kaleme Aldı
VEHBİ ÇORUH YAZDI

Yüksekova Cumhuriyet mahallesinin Eski muhtarı olan Vehbi Çoruh, mahallenin eksik kalan hizmetlerini kaleme aldı.

ÇORUH’UN YAZISI ŞÖYLE:


Yüksekova'nın en kadim, en büyük üç mahallesinden olan cumhuriyet mahallesi, her aşiretten çok değerli insanımızın ikamet ettiği güzel bir yerleşim alanı olarak yerini koruyor.

Her yıl yüksek gelişim sağlayan ve potansiyeli yüksek olan mahalle Kuruköy, Kanihaydar ve su deposu caddeleri olmak üzere üç tane büyük ana cadde olarak yer almaktadır.

''2016 YILINDA NE OLDU VE BUNDAN SONRA NE YAPILMALI''


Bununla birlikte 67 ara sokağa sahip olan  Cumhuriyet mahallesi, 2016 yılı itibariyle, yıkılan bir mahalle olduğu için büyük çapta hasara neden oldu.

Bu hasar sonucu mahalleyi hizmetten 20 yıllık bir gerileme sürecine bırakırken, yapılan alt yapı kanalizasyon çalışmasında yollarımız ve caddelerimiz bozularak nasibini aldı.

Bunda kesinlikle kasıt aramamak lazım birilerini suçlamak gibi bir niyet doğmamalı. Mahalle için herkes elini taşının altına koyup bundan sonra mahallenin geleceği için ne yapılabilir konusunda çalışmalar sürdürmeli.

''BAHARLA BERABER MAHALLE SAKİNLERİ TOZ, DUMANDAN KURTULMALI''


Yağmurlu günlerde çamurdan geçilmezken, kuraklık döneminde toz toprakta mahalle sakinleri evlerinin pencerelerini dahi açamaz durumuyla karşı karşıya gelirken, Baharla beraber, bu tozlu-dumanlı yolları biran önce asfatlanmalı ve güzel bir görünüme kazandırmalı. 

‘’EĞİTİM, SAĞLIK, EKONOMİ VE SOSYAL OLANAKLAR MAHALLEYE TEKRAR KAZANDIRILMALI’’


Hendek olayları döneminde zarar gören ve Cumhuriyet mahallesinde yaşayan vatandaşların ortak noktaları olan, ’Eğitim, Sağlık, Ekonomi-Sosyal olanaklar ve Cami gibi değerlerimiz tekrar mahalleye kazandırılmalı.


‘’ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN EL ELE VERİP ÇALIŞALIM’’


Coğrafi olarak da büyük bir alana sahip olduğundan yapılan hizmetler gözle görülür bir seviyeye ulaşamamaktadır. Buradaki en büyük etken, yani dezavantajımız mahallemizin büyük olmasıdır. Küçük mahalleler bu konuda daha avantajlı durumdadır.

Bunun için, Cumhuriyet mahallesinin tüm eksik yönleriyle ve kimin tarafına ne düşüyorsa el ele verip mahallenin geleceği ve çocuklarımız geleceği için bu eksikleri giderelim.


‘’ BAHARIN İLK GÜNLERİNDE CUMHURİYET MAHALLESİNE HİZMETLER SAĞLANMALI’’


Yollarımız başta olmak üzere asfaltlama çalışması önceliklerden olmalıdır.

Yöneticilik yaptığım dönem itibariyle her defasında ve her platformda devletimizin büyüklerine sözlü ve yazılı olarak mahallemizin eksiklerini arz ettim. Bundan sonra da mahallemiz için, halkımıza hizmet için neler yapılması gerektiği konusunda elimden gelen her türlü desteği esirgememeye çalışacağım.


‘’MAHALLENİN EKSİKLİKLERİ GİDERİLMELİ’’


Hepimizin çocukluğunun geçtiği ve Cumhuriyet Mahallesinin ilk okulu sayılan, manevi değer taşıyan, Cumhuriyet İlk ve Ortaöğretim Okulunu yeniden eğitimini sağlamak için inşaatı hızlıca bitirilmeli ve tekrar aktif duruma getirilmeli.

Bununla beraber Yüksekova Atatürk Lisesinin eski yerinde inşa edilmesi gereklidir.  Ayrıca sanayisi gelişmekte olan ülkelerde teknik ve mesleki liselerin ne kadar önem arz etiği aşikârdır.  Bahsi geçen mesleki lisenin Kanihaydar mevkisinde bulunan her hangi bir alanda inşa edilmesi, hakeza bu bölgede hazine arazileri de mevcuttur. Bütün bu talepler, Cumhuriyet Mahallesinde oturan her değerli vatandaşın talebi ve hakkı olduğunu devletimizin değerli büyüklerimize önemle arz ediyoruz.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2020, 23:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
GEVER
GEVER - 4 yıl Önce

Bu güzel yazınız için tşk

Baran
Baran - 4 yıl Önce

Geç kalınmış bir konuşma ama yinede sağolun

Mağdur halk
Mağdur halk - 4 yıl Önce

Yeni mahalle muhtarı hiçbir halta yaramıyor. Diğer mahalle muhtarları kepçeyle tek tek ara yollar dahil yolları açarken bu bizim cumhuriyet mahallesi muhtarı gözükmüyor bir yerde. Yazıklar olsun

Mikail bartin
Mikail bartin - 4 yıl Önce

Bu güzel yazı için önce Vehbi Çoruh a teşekkür ederim Vehbi bey mahallemizde çok iyi işler başardı ve yapcaksada onun yapacağına gönülden inanıyoruz

Türkan Arslan oğuz
Türkan Arslan oğuz - 4 yıl Önce

Benimde çocukluğum. Gençliğim cumhuriyet mahallsinde geçti bana göre gerek komşuluk ilişkileri. Gerekse coğrafi yapısı nedeniyle yüksekovamın en güzel mahallsiydi. Vehbi bey çok teşekkür ederim en azından siz bu mahallenin güzelliklerinin farkındasınız ki kaleme aldınız.dilerimki sizi tekrar mahallenin idaresini alırsınız. Buna yürekten inanıyorum... Açıkçası beni doyulandırdınız!saygılar

Ayhan kılıç
Ayhan kılıç - 3 yıl Önce

Sizin gibi değerli bir insani Ümit ederim tekrar kazandiracağiz

SIRADAKİ HABER