Çukurca’da 2 köy arasında yaşanan husumet verilen barış yemeğiyle son buldu

Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Işıklı köyü (JİYANİŞ) ile Çayırlı (ÊREJ) köyün sakinleri arasında yaşanan husumet, kanaat önderlerin araya girmesiyle son buldu.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Işıklı köyü (JİYANİŞ) ile Çayırlı (ÊREJ) köyün sakinleri arasında yaşanan husumet, kanaat önderlerin araya girmesiyle son buldu.

Çukurca’nın 2 köyü olan Işıklı ve Çayırlı arasında geçtiğimiz günlerde husumet meydana geldi.

Huzursuzluğun fazla büyümemesi için, Irak’tan gelen kanaat önderleri, Hakkari kanaat önderleri ve Yüksekova’da bulunan kanaat önderlerinin araya girmesiyle 2 köy birbiriyle barıştırıldı.

Hakkari merkezde Orhan Piruzbeyoğlu’nın verdiği ilk barış yemeğiyle, ardında 2’inci barış yemeği Yüksekova Büyükçiftlik Belde Belediye Başkanı Rüştü Zeydan verirken, ve son olarak Esentepe mahallesinde yaşayan Eski Muhtar İhsan Atalay’ın kendi evinde verdiği barış yemeğiyle yaşanan husumet tamamen bitirildi.

Irak’tan gelen Nihat mehdi Mehemeta yaptığı açıklamada,''Birkaç kanaat önderi olarak bu yaşanan husumet bitirmek için Irak’tan geldik. Biliyorsunuz Çukurca’nın Işıklı köyü ile Çayırlı köyün arasında huzursuzluk yaşandı. Orhan Piruzbeyoğlu ve Büyükçiftlik aile büyüklerinin de araya girmesiyle huzursuzluğu bitirdik 2 gün boyunca Hakkari’de kaldık. Daha sonra oradan Yüksekova’ya geldik Büyükçiftlik Beldesine geçtik oradan da Kanaat önderi Rüştü Zeydan’ın önderliğinde Barış yemeğine katıldık. Bu yaşanan huzursuzluğunu tamamen bitirmek için, Esendere Eski Muhtarı İhsan Atalay, evinde verdiğini son barış yemeğiyle, 2 köy arasında yaşanan husumet tamamen bitirildi’’dedi.

Barış yemeğini evinde veren Eski Esentepe Mahallesi Muhtarı İhsan Atalay,’’Biz köy olarak 300 senedir beraber yaşıyoruz, komşuyuz. Aramızda bir tartışma çıktı. Irak’tan gelen kanaat önderleriyle, Orhan Piruzbeyoğlu, Pinyanşi aşiretinin Kanaat önderi Rüştü Zeydan ve Doski Aşiretinin kanaat önderi Esat Canan’ın desteğiyle yaşanan huzursuzluk son buldu. Bir daha Allah’ın izniyle yaşanmayacak. Bizde dedelerimiz gibi aynı şekilde beraber yaşayacağız’'İfadelerini kullandı.

Eski Muhtar İhsan Atalay’ın evinde verilen barış yemeğine, Doski Aşiret lideri Esat Canan, Pinyanşi kanaat önderi Rüştü Zeydan, Rojhat Zeyan ve Irak’tan gelen Nerweyi ağaları ve kanaat önderleri ve çok sayıda misafir katıldı.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2021, 00:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER