Cumartesi Anneleri Baysal'ın Akıbetini sordu

Yüksekova'da kayıp yakınları, gözaltında kaybedilen Mehmet Sıddık Baysal'ın akibetini sordu.

Cumartesi Anneleri Baysal'ın Akıbetini sordu
YÜKSEKOVA GÜNCEL

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Kayıp yakınları ve İHD, kaybedilen yakınlarının akibetlerinin araştırılması ve faillerin bulunması talebiyle her hafta gerçekleştirdikleri adalet arayışının 94.'üncü haftasında da Sanal sokağında bir araya geldi.


İHD Üyesi Tayyüp Canan, çatışmalı ortamın son bulmasını, tarafların diyalog masasına dönmesi gerektiğini belirterek 2004 yılında gözaltında kaybedilen M
ehmet Sıddık Baysal'in hikayeswini anlattı.

Canan, Baysal
geçimini sağlamak için hayvan alımı satımı yapıyordu. Evli ve 3 çocuk babası olan Baysal, ticaret için Doski mıntıkasına gideceğini eşi Perihan'a söyledi.
Doski mıntıkasındaki köylere gidip orada büyükbaş ve küçükbaş hayvan alacağını ve iki gün köylerde kalabileceğin söyleyen M. Sıddık, iki gün geçtikten sonra eve dönmeyen Mehmet Sıddık Baysal'ın eşi Perihan Baysal eşinin ailesine M. Sıddık, Doski mıntıkasına hayvan alım satamını yapmak için gittiği ve 2 gündür dönmediğini söyledi.
Bunun üzerine ailesi Mehmet Sıddık'ı bulmak için Doski mıntıkasına gitti. Ancak Köylüler Mehmet Sıddık’ın köylerine gelmediklerini söylediler. O tarihte bir askeri operasyonun bölgede olduğunu söylediler.
4 gün kayıp olan Mehmet Sıddık'ın evine askerler taarfından baskın düzenlendi. Baskında Sıddık'ın babası Esat Baysal gözaltına alındı. Gözaltına alınan Esat'ta oğlun Mehmet Sıddık nerede diye sormuşlardı.
Bunun üzerine Baysal'ı bulmak için aile ve akrabaları aylar boyunca Doski mıntıkasında arama çalışmlarına başldı. fakat yapılan tüm çapalara rağmen Baysal'ın izine rastlanmayan aile, bize bazı vicdanlı insanlar gizlice geldi Mehmet Sıddık’ın askerlerin bölgeye yapmış olduğu operasyonlarda öldürdüğü ve cenazesinin Kamışlı (Sinava ) Karakolunun sınırları içerisinde gömüldüklerini söylediler.
Bizler ailesi olarak Kamışlı Karakolun bahçesinde bulunan kemiklerimizi istiyoruz.ifadelerini kullandı.





















Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2016, 12:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER