Doğaseverler Yüksekova'nın Doski Vadisini Gezdi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Doski Vadisi doğaseverler tarafından ziyaret edildi.

Doğaseverler Yüksekova'nın Doski Vadisini Gezdi

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesine bağlı Saklı Cennet olarak anılan Doski Vadisi doğaseverler tarafından ziyaret edildi.

Her hafta olduğu gibi ilçede faaliyet gösteren Karlıova Turizm, bu hafta'da ilçenin saklı cenneti olan Doski Vadisi'ni gezdi.

Yüksekova’ya 35 kilometre uzaklıkta bulunan dağların arasında yer alan Saklı Cennetin bir köşesi olan Doski Vadisi, yaşadığı dört mevsim ile ziyaretçilerin uğrak mekanı olmaya devam ederken, doğasıylada adeta büyülüyor.

Doski Vadisinde bulunan ve özellikle doğasıyla ayrı bir güzellik katan Tuğlu Köyü (HACİYAN) ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Bu çerçevede Karlı Ova Turizm düzenlediği organizasyon bir araya gelen doğasever grup burada doyasıya eğlenerek günün keyfini çıkarttılar.

Doski vadisini tanıtmak amaçlı tur düzenlediklerini ifade eden acente yetkilisi Erdinç Düzen, ''20 kişilik ekiple bölgede güzel bir anı yaşadık.  Doski vadisinde dört mevsimi bir arada yaşamanın yanında bölgenin coğrafi yapısı ve tarihi gezerek günün keyfini yaşadık. Acente olarak bölgemizi tanımak amacıyla böyle turları sürekli yapıyoruz. Doski vadisi bizi keyflendiren bir bölge oldu. Doski Vadisini gezen doğasever bölgenin tüm güzelliklerine adeta hayran kaldıklarını belirttiler'' dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2023, 16:17
YORUM EKLE
YORUMLAR
Emir Doski
Emir Doski - 5 ay Önce

gelîyê doskî cihek pir xweşe ,, eger miletê wê derê dest bi çandina daran biket anko beroyan li çul û çîyayan biçînn wê ew der daha xweşiktir bibe,, jiber ku li milê geverê darên xwezayî nînn her der saf û temîz yêk dar nayê dîtin ne weke şemzînane,hivîdarîn giringî bî çandina darên xwezayî were dayîn.

SIRADAKİ HABER