Eğitim-İş Sendikası Hakkâri Şubesi Üyeleriyle Dayanışma Yemeğinde Buluştu

Eğitim-İş Hakkâri Şubesinin yönetimi, Yüksekova’daki üyeleriyle dayanışma yemeğinde bir araya geldi.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Eğitim-İş Hakkâri Şubesinin yönetimi, Yüksekova’daki üyeleriyle dayanışma yemeğinde bir araya geldi.

Türkiye’nin 3’ncü büyük sendikası olan Eğitim-İş, Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde üyeleriyle akşam yemeğinde buluştu.

İlçenin İpekyolu üzerinde bulunan Double Tree by Hilton otelinde üyelerine dayanışma yemeğinin ardında yönetim ve üyeler beraber geç saatlere kadar halay çekerek günün yorgunluğunu attılar.

Daha sonra Eğitim-İş Sendikası kendi üyelerinin otelde Restaurant , SPA ve Havuz gibi hizmetlerden yararlanmak için otel ile yüzde 15 bir indirim sözleme yaptı.

''AMACIMIZ BERABERLİĞİMİZİ BİR ARADA GÖRMEKTİR''

Hakkari Eğitim-İş Sendikası Başkanı Erdinç Özer, ‘’Bugün hepimizin en çok ihtiyaç duyduğu ve hayatımızda hiç bir zaman eksik etmememiz gerektiğini düşündüğüm duyguya dair birkaç kelam etmek isterim. Eğitim sorunları her geçen gün çığ gibi büyüyor olabilir. Bu sorunları bu coğrafyada iliklerimize denk hissediyor olabiliriz. Bir de bunu dert edinen emekçiler olarak az görünüyor olmamız sorun olabilir. Fakat ne sorunların büyüklüğü ve yakıcılığı ne de sayısal azlığımız sizde umut eksikliğine yol açmasın. Çünkü biliyoruz ki her birimizin olduğu yerde emek mücadelesi vardır. Emek mücadelesinin olduğu yerde umut vardır. Her birimizin olduğu yerde insanlık tarihi emeğin mücadele tarihidir veya sınıfların mücadele tarihidir diyen kültür emekçisi vardır. Her birimizin olduğu yerde muktedirlerin zulmüne, haksızlığa boyun eğmiyorum. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır diyen namuslu bir soluk vardır. Her birimizin olduğu yalnızca konuştuklarımızdan değil sustuklarımızdan da sorumluyuz diyen aydınlar vardır. Her birimizin olduğu yerde hayatını aydınlanma mücadelesine adamış Sabahattin Ailelerin keskin kalemi, Nerede olursan ol. İçerde, dışarda derste sırada Yürü üstüne üstüne tükür yüzüne celladın Fırsatçının, fesatçının Hayının diyen Ahmet Arifin sesi, Öğretmen boyun eğmez öğretmen el açmaz öğretmen yalvarmaz diyen Fakir Baykurtların cesareti vardır. Demokratik, laik, bilimsel ve parasız eğitim mücadele çizgisinin kalesi haline gelmiş Eğitim-iş te Bizimle birlikte mücadele eden kültür devrimi mücadelesi veren yüz binlerce aydının yarattığı umutla, bu umuda sizinle dokunabilmenin bu umudu sizinle görebilmenin, bu umudu sizinle duyabilmenin yarattığı mutluluk ve gururla hepinizi saygıyla selamlıyorum’’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2023, 18:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER