Hakkari Barosu; Eşbaşkanlar Derhal Serbest Bırakılmalı

Hakkari Barosu önceki gün gözaltına alınan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen Hakkari ve Yüksekova Eşbaşkanları ile ilgili bir açıklama yaptı. Baro açıklamasında; Halkın özgür iradesini kullanarak seçtikleri Başkanların, derhal serbest bırakılmaları ve görevlerine dönmeleri Ulusal ve Uluslar arası Hukuk ve Demokratik yaşam açısından elzemdir’ dedi.

Hakkari Barosu; Eşbaşkanlar Derhal Serbest Bırakılmalı
 CAHİT YİĞİT - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Hakkari  ve Yüksekova’da önceki gün gözaltına alınan Hakkkari Belediyesi Eşbaşkanı Cihan Karaman ve Yüksekova Belediyesi Eşbaşkanları Remziye Yaşar ve İrfan Sarı’nın tutuklanarak cezaevine gönderilmesiyle ilgili Hakkari Barosundan yazılı bir açıklama yapıldı. Baro;  Seçimler halk iradesine dayalı olup demokratik yaşamın güvencesidir’ dedi.

Hakkari Barosundan yapılan açıklama şöyle; Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığınca 15.10.2019 tarihinde yürütülen soruşturma sonucunda Hakkari ve Yüksekova Belediye Başkanları tutuklanmışlardır.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde halkın çoğunluğunun oyunu alarak seçilen Hakkari Belediye Başkanı Cihan KARAMAN  ve Yüksekova Belediyesi Başkanları İrfan SARI ve Remziye YAŞAR’ın görevlerini icra ederken tutuklanmaları, halkın iradesine karşı yapılan bir haksızlık olduğu gibi Hukuk Devleti ilkesine de aykırılık teşkil etmektedir. Seçimler halk iradesine dayalı olup demokratik yaşamın güvencesidir. Hakkari ve Yüksekova Belediye Başkanları hakkında yürütülen soruşturmada gizlilik kararının alınması, seçilmişler kadar seçenler açısından da hak ihlali sayılmaktadır. Hakkari ve Yüksekova Belediye Başkanlarının, görevlerinin verdiği sorumluluk da dikkate alınarak, kaçma şüphelerinin olmaması nedeniyle orantılı seçenek yaptırımlar mümkün iken, tutuklanmalarına karar verilmesi, Anayasa ve Uluslararası Sözleşmelere aykırılık teşkil etmektedir’ dedi.

Baro son olarak, Halkın özgür iradesini kullanarak seçtikleri Başkanların, derhal serbest bırakılmaları ve görevlerine dönmeleri Ulusal ve Uluslar arası Hukuk ve Demokratik yaşam açısından elzemdir’ şeklinde açıklama yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2019, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER