Hakkari Barosu'ndan Yüksekova'daki Görüntüler İçin Suç Duyurusu

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde polisin yaptığı bir operasyonda çekildiği öne sürülen görüntülerle ilgili Hakkari Barosu Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Hakkari Barosu'ndan Yüksekova'daki Görüntüler İçin Suç Duyurusu
 YAŞAR KAPLAN - YÜKSEKOVA GÜNCEL

YÜKSEKOVA- Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde polisin yaptığı bir operasyonda çekildiği öne sürülen görüntülerle ilgili Hakkari Barosu Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Hakkari Baro Başkanı Avukat Muhittin Güngör imzasıyla Yüksekova Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusu dilekçesini verdi. Dilekçede, söz konusu görüntülerde kolluk görevlilerinin Olağanüstü Hal dönemini andıran toplu gözaltı işlemi gerçekleştirdiklerinin görüldüğü belirtilirken şöyle denildi:

"Gözaltına alma işlemi kanunun verdiği yetkiye göre yakalanan kişinin, hakkındaki işlemlerin tamamlanması amacıyla, adli mercilere teslimine veya serbest bırakılmasına kadar kanuni süre içinde sağlığına zarar vermeyecek şekilde özgürlüğünün geçici olarak kısıtlanıp alıkonulmasını ifade eder. Bu durumun amacı hiçbir zaman yakalanan kişiyi cezalandırmak değildir. Gözaltı işlemlerinin nasıl olması gerektiği açıkça belirtmektedir. Kanunlarla kolluğa verilen gözaltına alma, yetkiler, tamamen yasal ve orantılı bir şekilde kullanılması gerekmektedir. Ancak gerçekleşen olayda kolluğun hiçbir şekilde yasallarla belirtildiği tarzda bir gözaltına alma işlemi gerçekleştirmediği ortadadır. Gözaltı işlemini  kanuna uygun yapması gereken kolluk görevlileri burada görevini kötüye kullanmıştır."

Güngör, kolluk görevlilerinin işkence suçu işlediklerini öne sürerken, "İşkence, bir kimseye maddi ya da manevi olarak yapılan eziyeti veya herhangi bir amaçla bir kimseye maddi acı verici tutum ve davranışta bulunmaktır. Mevcut durumda da kişilik hakları, insanlık onur ve haysiyeti ve aşağılayıcı bir muamele söz konusudur. Dolayısıyla kolluk görevleri bu şahıslara karşı işkence suçunu işlemişlerdir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2015, 16:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER