Hakkari Eğitim-Sen'den öğretmen darbına tepki

Eğitim- Sen Hakkari Şubesi ile Yüksekova İlçe Temsilciliği, Yüksekova Rehberlik Araştırma Merkezi'nde (RAM) görevli öğretmenin, özel bir rehabilitasyon merkezi yetkilileri tarafından darbedilmesine tepki gösterdi.

Hakkari Eğitim-Sen'den öğretmen darbına tepki

YÜKSEKOVA GÜNCEL - HABER MERKEZİ

Eğitim- Sen Hakkari Şubesi ile Yüksekova İlçe Temsilciliği, Yüksekova Rehberlik Araştırma Merkezi'nde (RAM) görevli öğretmenin, özel bir rehabilitasyon merkezi yetkilileri tarafından darbedilmesine tepki gösterdi.

Eğitim-Sen Hakkari Şubesi ile Yüksekova İlçe temsilciliğinden yapılan ortak açıklamada, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı RAM'da görevli Ali Aksu'nun, görevini kanun ve yönetmeliklerin kendisine verdiği yetki kapsamında icra ederken özel bir rehabilitasyon merkezinin yetkilileri tarafından mevzuata aykırı olan bir işlemi yapmadığı için darbedildiği belirtildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Dün Yüksekova ilçemize bağlı Rehberlik Araştırma Merkezinde çalışan özel eğitim öğretmeni ve RAM Özel Eğitim Bölüm Başkanı Ali Aksu, köhnemiş siyasi anlayışlar ve liyakatsiz yöneticilerin basiretsizlikleri yüzünden yasa ve yönetmelikleri tanımayan  özel rehabilitasyon merkezi sahibi olan birilerinin saldırısına uğramıştır. Bu saldırının gerekçesi usulsüz işlem yaptırmaya çalışmaktır. Fakat yönetmeliğe göre hareket etmeye çalışan eğitim emekçisi arkadaşımız saldırıya maruz kalmıştır. Bu durum asla kabul edilemez. Saldırıyı yapan ve buna zemin hazırlayan bütün anlayışları kınıyoruz ve bunun takipçisi olacağız. Yine aynı kurumda daha önce de üyemiz ve ilçe temsilcisi yöneticimiz Halil Genç arkadaşımıza yönelik bazı özel  rehabilitasyon merkezi sahipleri tarafından usulsüz ve yönetmeliğe aykırı işlem yapması istenmiş ve üyemiz bunu yapmayı kabul etmeyince  üyemiz tehdit edilmiş, hakaretlere maruz kalmıştır. Üyemiz ilgililerle ilgili hukuki girişimlerde bulunmuştur. Rant kapısına dönüştürülen öğrencilerin gelişimlerine katkı sunmaktan her geçen gün uzaklaşan çoğu özel rehabilitasyon merkezinin eksikliklerini ve yetmezliklerini ülkeyi ve kurumları kendi babalarının malı olarak gören çürümüş siyasi anlayışların arkasına sığınarak kapatmaya çalışmaktadır. Hem bunlara hem de  liyakat ile bulundukları mevkilere gelmedikleri için kendi koltuklarından korkan ve bu yaşananlara karşı eğitim emekçilerini korumayan idarecilere karşı Eğitim Sen olarak sessiz kalmayacağız ve sorumlular hakkında gerekli adımları atarak bu yaşananların takipçisi olacağız" İfadelerini kullandılar.

EĞİTİM SEN HAKKARİ ŞUBESİ VE YÜKSEKOVA TEMSİLCİLİĞİ

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2022, 22:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER