Hakkari VEDAŞ İl Müdürü Ağacanoğlu: "Ben başta olmak üzere hepimiz sahaya inip tüm elektrik sıkıntılarını gidereceğiz"

Hakkari VEDAŞ İl Müdürü Ağacanoğlu: "Ben başta olmak üzere hepimiz sahaya inip tüm elektrik sıkıntılarını gidereceğiz"

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Timur Sevi, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Yiğit ve beraberindekiler son günlerde ilçe genelinde sıkça yaşanan elektrik sıkıntısı için Hakkari VEDAŞ İl Müdürü İbrahim Halil Ağacanoğlu’nu ziyaret ettiler.

Yüksekova merkezinde yaşanan elektrik sıkıntısı vatandaşları mağdur etmesi nedeniyle STK temsilcileri harekete geçti.

 STK temsilcileri ve beraberindekiler sorunun çözümü için Yüksekova ilçesine gelen Hakkari VEDAŞ İl Müdürü İbrahim Halil Ağacanoğlu yerinde ziyaret ettiler.

STK temsilcileri son dönemde ilçede yaşanan elektrik sıkıntısını müdür Ağacanoğlu’na ileterek, sıkıntıların giderilmesi yolunda gerekenin yapılmasını istediler.

Yaşanan sıkıntıyı dinleyen Müdür Ağacanoğlu, bundan sonra kendisi de alana inip ve yaşanan tüm sıkıntıları gidermek için gece gündüz çalışacaklarını belirttiler.

"Beraber tüm sıkıntıları gidereceğiz. "

Konuyla ilgili konuşan Yüksekova Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç yapılan görüşmeye ilişkin, "VEDAŞ İl Müdürü İbrahim Halil Bey ile ilçemizde yaşanan enerji sıkıntılarının giderilmesi ve farklı taleplerimiz için daha önce planlanmış bir toplantı gerçekleştirdik. İlçemizdeki enerji kesintileri ile beraber esnafımızın ve vatandaşlarımızın yaşadıkları mağduriyeti anlattık. Elektronik cihazların, makinelerin sıkça yaşanan enerji kesintisinden kaynaklı zarar gördüğünü, çoğunun yandığını işlevsiz duruma geldiğini, bu yüzden vatandaşın ve esnafın ciddi anlamda mağdur olduğunu dile getirdik. Bundan sonraki planlı bakım çalışmaları çözüm odaklı olmalı ve vatandaş bu konuda bilgilendirilmeli, bakım çalışmalarının dışındaki tüm kesintilere vatandaşla beraber itiraz edeceğimizi ve takipçisi olacağımızı söyledik’’ ifadelerini kullandı. 

“VEDAŞ’ın Bakım ve Onarım Çalışmalarının Belirli Günlerde Kısa Süreli Olmasını İstedi”

Ali Yiğit ise, İlçede sık sık kesilen elektriklerin esnafımızı ve vatandaşlarımızın mağdur ettiklerini, bundan sonra olası bir elektrik onarımı ve bakımları olursa belirli günlerde olmasını istedi. Elektrik kesilme saatlerini halkı  bilgilendirmek amaçlı basınla paylaşarak, bakım ve onarım yapılmasını istedi. Ayrıca Esenyurt ve Esentepe’de yer alan 1.Etap ve 2.Etap TOKİ’lere giden yolların karanlık olduğu için yol boyunca ışıklandırılmasını müdür Ağacanoğlu’dan talep etti” diye belirtti.

"Yüksekova halkı için bende alanda olacağım’’

Müdür Ağacanoğlu bunun üzerine, Yüksekova’daki eksikliklerin farkındayım. Vatandaşımızı mağdur etmeden enerji kesintilerini en aza indirecek çalışmaların yapılacağını, bunun bilgisinin ve detaylarının yerel basınla paylaşılacağını ve tüm ekiplerimizin sahada olduğunu bizzat bende bunun yakın takipçisi olacağım. STK temsilcilerine yakın duyarlıktan dolayı Müdür Ağacanoğlu teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER