Hakkari'de Belediye Çalışanları Disk'e Geçti

Hakkâri’de belediye çalışanı yetmiş işçi, 27 yıldır üyesi oldukları Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ)’na bağlı Türkiye Belediye İş Sendikasından toplu istifa ederek Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel İş Sendikası’na geçti.

Hakkari'de Belediye Çalışanları Disk'e Geçti
 Belediye işçileri, Hakkâri Belediyesi Garaj Amirliği önünde bir araya gelerek yaptıkları basın açıklamasıyla geçişlerini kamuoyuna duyurdu. İşçiler adına basın açıklamasını Belediye Garaj Amiri Samettin Tekçe okudu. Tekçe, “Ülkemiz ve tüm dünyada sendikalar, işçi ve emekçilerin ekonomik haklarını, kazanımlarını korumak ve daha da geliştirmek için demokratik yolları kullanarak üyelerinin desteği ile mücadele ettiğini belirterek "İşçi ve emekçilerin ekonomik kazanımları yıllar süren ve onlarca bedel ödenen sendikal mücadelelerle kazanılmıştır. Sendikaların temel görevi ekonomik ve demokratik hakları birlikte savunmaktır. Bu bağlamda bugüne kadar üyesi olduğumuz sendika ve bağlı olduğu konfederasyon her ne kadar ekonomik haklarımızı korumada çaba sarf etmiş olsa da, ülkemizde ve bölgemizde yaşanan toplumsal sorunlar, insan hakkı ihlalleri ve baskı politikalarına karşı gereken tepkiyi gösterememiştir" dedi.

Çalışma hayatını olumsuz etkileyen ve bu olumsuz koşullara karşı barıştan yana demokratik tepkiyi dile getirmek ve savunmakta eksik kalan sendikadan istifa ettiklerini belirten Tekçe, sözlerini şöyle tamamladı:

"Suruç ve Ankara’da yaşanan bombalı saldırılar. Türkiye ve bölgemizde yaşanan insan hakları ihlalleri, artık olağan hale gelen olağanüstü haller, sokağa çıkma yasaklarına karşı gereken demokratik tepkiyi gösteremeyen ve en büyük insan hakkı olan ‘barış’ yanında saf alamayan TÜRK-İŞ’e bağlı Belediye İş Sendikasından istifa etmiş bulunuyoruz. Yapmış olduğumuz istifanın ardından DİSK’E bağlı Genel İş Sendikası’na geçme kararı alarak, Hakkâri Belediyesi çalışanı 70 işçi arkadaş geçiş yapmış bulunmaktayız.”İHA

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2015, 13:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER