Hakkari'de Çevre Kirliliği

Hakkari’de gerçekleştirilen tüm temizlik çalışmaları ve kampanyalara rağmen çevre kirliliği devan ediyor.

Hakkari'de Çevre Kirliliği
YÜKSEKOVA GÜNCEL- HAKKARİ

HAKKARİ-Hakkari’de yıllardır devam eden çevre kirliliğinin önüne bir türlü geçilemiyor. Hakkari Belediyesi, her yılın bahar mevsiminde çevre temizliği ve çevreye karşı duyarlılığın arttırılması için çalışmalar yaparken, yine önüne geçilemiyor. Belediyenin başlattığı temizlik çalışmaları kapsamında çevreye bilinçsiz dökülen kül ve katı çöp atıkları ile kentte kirletilen birçok alan temizlenirken, önceki gün Merzan Mahallesi’nde bulunan Sülük Göleti’ne kamyonlarla dökülen kül ve katı çöp atıkları gölette ciddi bir tahribat meydana getirirken içinde ve çevresinde yaşayan canlılarla birlikte çevrede yaşayan insanların sağlığını da tehdit ediyor. Geçtiğimiz yıllarda Sülük Göleti’nde çekilen bir fotoğraf ile yeni çekilmiş bir fotoğraflar burada yaşanan çevre tahribatını gözler önüne sergiliyor.


BİLİNÇSİZ KİRLETİLEN GÖLET TEMİZLENDİ”

Gelen bir ihbar üzerine Sülük Göleti’ne giden Hakkari Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, gölete bilinçsiz dökülen kül ve katı çöp atıklarını iş makineleri ile temizlerken, burada çevreye yönelik yapılan bilinçsiz tahribatın kimler tarafından yapıldığının tespit edilmesi için çalışmalar başlattı.


“ÇEVREYİ KİRLETENLER MOBESE’LERDEN TESPİT EDİLECEK”

Konuya yönelik bir açıklamada bulunan Hakkari Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Erhan Okay, "Bir vatandaşın bizi araması ile buraya geldik. Gördüğümüz manzara bizleri çok üzdü. Bahar mevsimin başlangıcından buyana başlattığımız temizlik çalışmalarıyla şehrimizin birçok alanında kül ve çöp atıklarıyla kirletilen alanları temizledik. Bugün burada gölete kamyonla kül döken, çöp atanlar bir çevre katliamı yapmıştır. Bu çevrede yaşayan binlerce insan, okula giden öğrenci, oyun oynayan çocuk ve gölette yaşayan canlılar var. Çevre ve insan sağlığına karşı yapılan bu bilinçsiz davranışı yapanların tespit edilmesi için çalışma başlattık. Başta aracın tespit edilmesi için mahalle giriş çıkışlarında bulunan MOBESE kamera görüntülerinin incelenmesi için Emniyet Müdürlüğü’ne başvuruda bulunacağız. Tespitin yapılmasıyla bunu yapanlar hakkında büyük oranda para cezası kesip, ayrıca kişilerin çevreye ve insan sağlığına karşı suç işledikleri için de dava açacağız" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2015, 13:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER