Hakkari'de Kar Temizle Çalışması

Hakkari’de üç gün boyunca etkili olan kar yağışı ile birlikte karla mücadele çalışması başlatan Hakkari Belediyesi 6 bin ton kar temizledi.

Hakkari'de Kar Temizle Çalışması
YÜKSEKOVA GÜNCEL

HAKKARİ- Hakkari’de  3 gün boyunca aralıksız yağan kar yağışı nedeniyle kent merkezi kara gömülürken, karla mücadele için kriz masası kuran ve çalışma başlatan Hakkari Belediyesi hummalı bir çalışma ile yaklaşık 6 bin ton kar temizledi.


Yoğun kar yağışının hayatı durma noktasına getirdiği kentte, İl Özel İdaresi Müdürlüğünün 1 greyder, 3 kamyon ile destek verdiği belediyenin karla mücadele çalışmalarında toplam 20 iş makinesi ve 50 personel ile 4 gündür gece gündüz aralıksız süren çalışmalarda yaklaşık 6 bin ton kar kamyonlara yüklenerek şehir dışına taşındı.


Konu ile gazetecilere bilgi veren Belediye görevlisi  Samettin Tekçe; “Kar yağışı ile birlikte oluşturduğumuz kriz masasının yönetiminde kentin şehir merkezi ve toplam 15 mahallesini sekiz bölgeye ayırarak kar temizleme çalışması başlattık. Çalışmalarımızı belediyemizin 1 greyder, 5 yükleyici, 3 kazıcı yükleyici, 3 kamyon, 2 acil kurtarma, 1 tuzlama aracı ve İl Özel İdare Müdürlüğünün 1 greyder, 3 kamyon desteği ile toplam 20 iş makinesi ve 50 personel ile yürütüyoruz.  Bugün çalışmalarımızın dördüncü günü ve ekip halinde gece geç saatlere kadar çalışmlar sürüyor. Şuana kadar yaptığımız kar temizleme çalışmalarımızda  6 bin ton kar şehir dışına taşındı". Dedi.










Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2016, 13:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
gever30
gever30 - 8 yıl Önce

merak edıyorum yuksekovanın yolları ne zaman açılacak bunla ilgili hiç haber yok eleştiride yok siz basın kuruluşlarımız neden bunu dıle getırmıyorsunuz...

SIRADAKİ HABER