Hakkari'de 'Onurumuzu Çiğnetmeyeceğiz' Eylemi

Sen Hakkari Şubesi Başkanlığı, Halil Serkan Öz isimli öğretmenin ölümü nedeniyle Onurumuzu Çiğnetmeyeceğiz eylemi yaptı.

Hakkari'de 'Onurumuzu Çiğnetmeyeceğiz' Eylemi
YÜKSEKOVA GÜNCEL- HAKKARİ

HAKKARİ- Hakkari Belediyesi eş başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi ile belediye encümenlerinden oluşan heyet, Yalova Valisinin kıyafetlerini beğenmediği için azarlayıp sınıftan kovduğu ve bunun üzerine protesto için düzenlenen Öğretmene Saygı yürüyüşünde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği öne sürülen öğretmen Halil Serkan Öz için Eğitim-Sen’in bugün Türkiye genelinde ilk derslere girmeme eylemine destek vermek için sendika şubesini ziyaret etti.

Kamuda kılık kıyafet yönetmeliğinde kıyafet serbestliğine dikkat çekerek, giydikleri yöresel kıyafetlerle burada bir açıklama yapan Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu, "Türkiye tablosuna baktığımız zaman insanlar ahlaki yönde değil, sistem odaklı hedefle yetiştiriliyor. Zihniyetleri kör, kapitalist düşüncede yetiştirilen bir insandan zaten fazlası beklenemez. O yönlü devletin bu tahribatları kendini gösteriyor ve göstermeye de devam eder. Kamuda çalışan insanlar eğitimli toplum ihtiyaçlarına cevap olan, ülkeyi sırtlayan insanlardır. Bugün bir valinin bir öğretmenimize kravat takmadığı için hakaret etmesi kabullenemez. Ama bunlara dur demekte bizim elimizde. Bunlara karşı yapılacak tek şey direnmek ve mücadele etmektir."


Eğitim-Sen Şubesi Başkanı Süleyman Aşkan da, valileri yetiştirenlerin de öğretmenler olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Ne yazık ki mevkiye bağlı iyi bir vali yetiştirmişiz, buradan saygı ve sevgiyi öğrenememiş bir vali çıkarabiliyoruz. Makam sevdalısı kalpsiz insanların bu saldırılarını bitirecek olan tek şey örgütlü gücümüz ve mücadelemiz olacaktır. Tüm eğitim ve bilim emekçileri bilmelidir ki, Halil Serkan Öz’ün ölümüne neden olanlardan hesap sormak onurumuza, mesleğimize, haklarımıza, emeğimize ve öğrencilerimize sahip çıkmaktır."


Eğitim-Sen’in bugün Türkiye genelindeki okullarda ilk derslere girmeme eylemi ile birlikte yaşanan bu olayı kitlesel basın açıklamaları ve bir hafta boyunca ’Onurumuzu Çiğnetmeyeceğiz’ sloganıyla kokart takma eylemleri yaparak Yalova Valisinin protesto edileceği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2015, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER