Hakkari’de su sorununu bitirecek proje ne aşamada?

Hakkari Belediyesi, kentteki içme suyu sorununu bitirmek için bir süre önce çalışmalarını başlattığı içme suyu projesinin son durumu hakkında kamuoyuna bilgi verdi.

Hakkari’de su sorununu bitirecek proje ne aşamada?
Hakkari Belediyesi, kentteki içme suyu sorununu bitirmek için bir süre önce çalışmalarını başlattığı içme suyu projesinin son durumu hakkında kamuoyuna bilgi verdi.

HAKKARİ- 1960 yılında 35 yıllığına 30 bin 480 nüfusa ve 7 mahalleye göre yapılan Hakkari merkez içme suyu isale ve şebeke hattının kentte artan nüfusa yetmemesi durumunda meydana gelen içme suyu sorununun giderilmesi için Hakkari Belediyesi’nin İller Bankasına sunduğu 28.487.777,00 TL değerindeki ihale ile başlattığı içme suyu projesi hızla hayata geçiyor.

‘PROJE ÇALIŞMALARI DENETLENDİ’

Proje çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Fatma Yıldız, Nazmi Çuşkon beraberindeki Eş Başkan Yardımcısı Behçet Kanat, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdür Mehmet Kızılkaya ve belediye encümenlerinden oluşan bir heyet ile proje çalışmalarını yerinde ziyaret ederek denetledi.

‘PROJENİN GENEL VE SON DURUMUNU KAMUOYU İLE PAYLAŞIN’

Yapılan denetimlerden sonra Eş Başkanlar Fatma Yıldız ve Nazmi Çuşkon projenin genel ve son durumuna ilişkin bilgilerin kamuoyuna paylaşılmasını istedi. Bunun üzerine Hakkari Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Mehmet Kızılkaya tarafından proje bilgilendirme raporu hazırlandı. Hazırlanan raporda projenin genel ve son durumuna ilişkin bilgiler şöyle sıralandı:

*358 litre/saniye olarak getirilmesi planlanan Hakkari Merkez İçme Suyu İnşaatı yapım ihalesi İller Bankası Anonim Şirketi tarafından 04.06.2014 tarihinde yapılmış, yaklaşık maliyeti 37.202.642,00 TL olan söz konusu ihale 28.487.777,00 TL bedelle ihale edilmiş 26.09.2014 tarihinde sözleşme imzalanarak 15.10.2014 tarihinde yer teslimi yapılarak işe başlanılmıştır.
*Projenin hedef yılı 2048, nüfusu 122 bin 300 olarak belirlenmiştir.

*İçme suları kayba uğramadan, kaçakların önlenmesi ve sağlık koşullarına uygun olarak halkın endişe etmeden kullanabilmesi hedef alınmıştır.

*Golan, Berçelan ve şehir merkezinde yapılan çalışma neticesinde sözleşme bedeline göre nakti ve fiziki olarak işin %30.43’lük kısmı tamamlanmış olup, bugüne kadar yapılan işlerin toplamı için 8.669.526,68 TL ödeme yapılmıştır.

*Yapılan bu ödeme kapsamında mevcut 6 depodan 4’ünün seramik duvar kaplama çalışmaları tamamlanmış ve geriye kalan 2 deponun da onarım çalışması devam etmektedir.

*Proje kapsamında yapılacak olan 7 adet yeni su deposunun temel açma çalışmaları devam etmiş ve bu kapsamda Merzan Mahallesinde 2 adet 1500 metreküp, 1 adet 1000 metreküp, Keklik Pınar Mahallesinde 2 adet 2000 metreküp içme suyu depolarının yapım aşamaları yerinde kontrol edilmiş ve hemen hemen tamamlanma aşamasına geldiği görülmüştür.

*Berçelan ve Golan ishale hatlarındaki boru döşeme işlerinin %75’lik kısmı tamamlanmış ve bu kapsamda bulunan betonarme maslak ve tahliye odaları yapımı devam etmektedir.

*Yukarı Merzan Mahallesinde Cadde ve sokaklarda proje kapsamına alınan şebeke hatları döşenmiştir.

*Ağırlıklı olarak Golan ve Berçelan isale hattı ve merkezdeki mevcut olan eski depolarla beraber yeni depoların yapımı gerçekleştirilmiştir.

*İşin tamamlanması 10.02.2017 tarihi olarak belirlenmiştir.

‘MERKEZ’DE İKİLİ ÇALIŞMA YÜRÜTÜLECEK’

Projeye ilişkin verilen bilgilere bağlantılı olarak Hakkari Merkez Kanalizasyon ve Yağmursuyu İnşaat yapım işinin 08.09.2015 tarihinde ihale edildiği, ihalenin değerlendirme aşamasının tamamlanmasından sonra çalışmalarına başlanılacağından şuanda çalışmaları yapılan içme suyu projesinin kent merkezindeki cadde ve sokaklarında yapılacak kazı işlerinin tekrarlanmaması için kent merkezindeki çalışmaların Kanalizasyon ve Yağmursuyu yapım işi ile birlikte yürütüleceği belirtildi.

‘PROJELER İLE AÇILMAYAN İMAR YOLLARI AÇILACAK’

Ayrıca imar planında olup da şimdiye kadar açılmayan %60 civarındaki yolların bu projeler kapsamında açılarak hizmete sunulacağı bilgisi verilirken, iki proje çalışmalarının 2017 yılı sonu itibarıyla tamamlanmasının ardından üst yapı çalışmalarına hız verileceği ifade edildi.







Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2015, 11:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER