'Hakkari'deki elektrik ve internet kesintileri şaibe oluşturuyor!'

HDP Hakkari milletvekilleri, seçimlere sayılı günler kala, kente yaşanan elektrik, internet kesintileri ile özellikle kentteki haber sitelerine yönelik erişimin "Seçime yönelik şaibelerin" oluşmasına neden olduğunu belirterek, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

'Hakkari'deki elektrik ve internet kesintileri şaibe oluşturuyor!'
HDP Hakkari milletvekilleri Nihat Akdoğan, Abdullah Zeydan ve Selma Irmak, son dönemlerde Hakkari bölgesinde halk üzerinde uygulanan ağır askeri ve polis şiddetinin yanı sıra sokağa çıkma yasağı, elektrik ve mobil ağlar üzerinden uygulanan kesintileri Meclis gündemine taşıdı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması isteği ile 3 Hakkari milletvekilinin imzası ile verilen soru önergesinde, söz konusu uygulamaların yanı sıra haber sitelerine erişimin engellenmesinin de Hakkari halkının yaşadıklarının göstergesi olduğuna işaret edildi. 

'Halk seçim güvenliğinden endişeli'

Seçim arifesinde devreye konulan özellikle elektrik ve internet kesintilerinin, seçimlerin sağlıklı bir ortamda yapılması, seçim güvenliği ve şeffaflığı konusunda halkta endişlere neden oludğu belirtilerek, "Seçimlerle ilgili halkımızda oluşan bu negatif algının ortadan kaldırılması ve uluslararası kamuoyunda da oluşabilecek herhangi bir tepkinin önüne geçmek için hükümetinizi bu konuda ciddiyete ve sorumluluğa davet ediyoruz" denildi. 

'HDP'nin yüksek oy aldığı yerlerdeki bu kesintiler tesadüf mü?'

Önerge'de, Davutoğlu'nun, "Elektrik kesintisi, sabit hat ve mobil ağ hatlarındaki erişimsizliğin hukuki bir dayanağı var mıdır? Varsa hangi kanun maddeleri buna dayanak oluşturmaktadır? Mobil ağ hatlarındaki erişimsizlik toplumsal olayların hemen akabinde kısıtlanması veya tamamen devre dışı bırakılması vatandaşların bilgi edinme hakkının devlet eliyle kısıtlanması veya tamamen ortadan 

Kaldırılması ile amaçlanan nedir? Suruç Katliamı'ndan hemen sonra vuku bulan sitelere erişim yasağı ve şimdi de mobil ağlardaki internet erişimsizliği tarafınızca araştırma konusu olmuş mudur? Özellikle partimizin yüksek oy aldığı yerlerde elektrik kesintiler ve internet bağlantısı kesimleri olması tesadüf müdür?" sorularını yanıtlaması istendi. DİHA

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2015, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER