Hakkari'den Danimarka'ya tepki

Danimarka Kopenhag Eyalet Mahkemesi'nce Nûçe TV, MMC ve Roj TV'nin yayın lisanslarının iptal edilmesine, Hakkarililer tepki gösterdi ve Kürtlerin alternatifsiz olmadığını ifade etti.

Hakkari'den Danimarka'ya tepki
Danimarka Kopenhag Eyalet Mahkemesi'nce Nûçe TV, MMC ve Roj TV'nin yayın lisanslarının iptal edilmesine Hakkarili yurttaşlar tepki gösterdi. Mahkemenin özellikle böylesi bir süreçte aldığı kararın Paris katliamının devamı olduğunu ve demokrasinin beşiği olduğu belirtilen Avrupa'nın böylesi bir kararın almasını kınadıklarını belirten yurttaşlar, Avrupa'nın kendi demokrasisi ile ters düştüğünü belirtti.

Alınan kararı kınadıklarını belirten Hasan Gülbay, "Bizler televizyonumuzun kapatılmasını istemiyoruz. Bu iyi değildir. Bizler de insanız bizim dilimizi kesiyorlar. Bu kararı kınıyoruz. Bu biz Kürtlere hakarettir" dedi. Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye kölelik ettiğini belirten esnaf İslam Dayan, "Bir Avrupa ülkesinin aldığı bu kararı nefretle kınıyorum. Bu devletler Türklerin kölesidir. Bizler de insanız, bizim de haklarımız vardır. Neden dilimizi kesiyorlar? Bizler insan değil miyiz? Bizim onlara ne zararımız var? Bu ne biçim demokrasidir? Türkler bizleri gazla kurşunla öldürüyorlar. Cezaevlerinde çürütüyorlar, bizlere zulüm ediliyor. Bunları da bu televizyonlarla halka duyuruyorduk. Şimdi onu da kapatıyorlar. Onlar sadece Türkleri dinliyorlar" diye konuştu. 


'Kürtler kapitalistlerin hedefi oldu'

Kürtlerin son süreçte belli kapitalist devletlerin hedefi haline geldiğini belirten DTK Hakkari delegesi Mikail Atan, Kürtlerin hiçbir zaman alternatifsiz kalmadığını belirterek, "Bugüne kadar Kürtlerin sesi hep kıstırılmaya çalışıldı. Daha öncede Kürtlerin birçok televizyonu kapatıldı. Fakat yine de alternatifsiz kalmadı. Kürt partileri de kapatıldı; ama gene Kürtler alternatifini yarattı. Bizler Danimarka'nın bu anti demokratik kararını kınıyoruz" dedi.

'Kürtler özgürleşinceye kadar mücadeleye devam edecek'

Antrenör A. Mecit Tekin ise, "Bu alınan kararı doğru bulmuyor ve şiddetle kınıyorum. Özgür basına ve dünya basınına vurulmuş bir darbedir. Dünyada basın ve televizyon kanalları özgür olmalı. Alınan kararı basın katliamı olarak görüyorum. Yanlış bir karardır. Umarım en kısa sürede bu yanlıştan dönülür de Kürtlerin televizyonları da yayınlarına devam ederler. Bu kanalların kapatılmasıyla hiçbir şey değiştiremezler. Kürt halkı gene mücadelesine devam edecek. Kürtler kendi önderliğinin yolunda devam edecek. Kürtler özgürlüğüne kavuşuncaya kadar her alanda mücadelesine devam edecek" diye belirtti. DİHA

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2013, 10:44
YORUM EKLE
YORUMLAR
rıdvan tekın
rıdvan tekın - 11 yıl Önce

evet roj tv nuçe mmd tv nın kapatılmasına karşıyım danimarkayi şiddetlen kınıyorum onlar zaten türkıyenın yararına hiç bişey yapmazlar

SIRADAKİ HABER