Hasekê Katliamı Kınandı

Newroz kutlamaları sırasında IŞID çeteleri tarafından Hasekî’de yapılan saldırı, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Demokratik Toplum Meclisi öncülüğünde yapılan yürüyüş ile kınandı.

Hasekê Katliamı Kınandı
YÜKSEKOVA GÜNCEL

YÜKSEKOVA-DBP İlçe binası önünde toplanan kalabalık bir kitle, HDP ilçe binasına kadar yürüyüş gerçekleştirip, ardından açıklama yaptı. Yürüyüşe Yüksekova Belediye Eşbaşkanları, HDP, DBP ilçe Eşbaşkanları, Barış Anneleri, İHD, Kurdi-Der, Meya-Der, İl meclis üyeleri  ve çoksayıda vatandaşlar katıldı.

 

HDP ilçe binası önünde kitleye seslenen Gever Demokratik Toplum Meclisi Eş Başkanı Şerafettin Dede, Hasekê Newroz şehitlerini anarak, "İnsanlık ve din düşmanı DAİŞ çetelerine binlerce kez lanet olsun. Bunlar İslamiyet adı altında katliamlar gerçekleştiriyor. Ama Kürt halkı bunların kirli yüzünü açığa çıkarmıştır" dedi.

 

HDP İlçe Eş Başkanı Ferman Öztunç, ‘DAİŞ çetelerinin ve işbirlikçilerinin Kürt halkına karşı katliam politikasına devam ettiğini söyledi. Öztunç, ‘Kürt halkının diriliş bayramı Newroz'da saldırıp, kadın çocuk demeden 50 vatandaşımz  vahşice katlettiler. Ancak, bu insanlık düşmanı çeteler bilsinler ki Hasekê, Kobanê, Rojava, Rojhilat, Bakûr ve Başûr onların sonu ve mezarı olacaktır" diye konuştu.

 

Yapılan Konuşmalardan vatandaşlar sessizce dağıldı.









Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2015, 14:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER