Hasta Kurtarmaya Giden Paletli Ambulans Tipide Mahsur Kaldı

Hakkariİ’nin Yüksekova ilçesin'nin Adaklı Köyü'ne hasta kurtarmaya giden paletli ambulans, yoğun tipiden dolayı yolda mahsur kaldı. Sağlık ekipleri ve köylülerin yoğun çabasıyla da saplandığı yerden çıkarılamayan paletli ambulans, karla mücadele ekipleri tarafından kurtarıldı.

Hasta Kurtarmaya Giden Paletli Ambulans Tipide Mahsur Kaldı
 YAŞAR KAPLAN - YÜKSEKOVA GÜNCEL

YÜKSEKOVA-İlçeye 20 kilometre mesafede bulunan Adaklı Köyü'nde yaşayan 8 yaşındaki Aygül Gürdan, dün akşam saat 08.00 sıralarında üzerine çıktığı mutfak tezgahından düştü. Gürdan, acılar içinde kıvranırken ailesi hemen 112 Acil Servisini arayarak yardım istedi. Adaklı Köyü'ne paletli ambulansla giden sağlık ekipleri de yoğun tipi yüzünden köye bir kilometre mesafede mahsur kaldı. Ekiplerin yoğun çabası da aracı saplandığı yerden çıkaramadı. Hasta yakınları ambulansın uzun süre beklediğini görünce yürüyerek sağlık çalışanlarına yardım etmeye geldi. Fakat yapılan çabalar sonuçsuz kalınca, sağlık ekipleri, karla mücadele ekiplerini arayarak yardım istedi.

Yola çıkan karla mücadele ekipleri, paletli ambulansı mahsur kaldığı yerden çıkarttı. Sağlık ekipleri de 3 saat sonra köye ulaşarak mutfak tezgahından düşerek kolunu kıran Aygül Gürdan'a ilk müdahaleyi evde yaptı. Daha sonra ambulansa alınan Gürdan,Yüksekova Devlet Hastanesi'ne ulaştırdı.



Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2016, 13:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER