İstanbul’dan Yüksekova’ya Kumaş Desteği

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde faaliyetler yürüten Yüksekova Meslek Eğitimcileri ve Usta Öğreticiler Derneğine, İstanbul’dan bir hayırsever tarafından 15 koli kumaş desteği sağlandı.

İstanbul’dan Yüksekova’ya Kumaş Desteği
METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinde faaliyetler yürüten Yüksekova Meslek Eğitimcileri ve Usta Öğreticiler Derneğine, İstanbul’dan bir hayırsever tarafından 15 koli kumaş desteği sağlandı.


Yüksekova Meslek Eğitimcileri ve Usta Öğreticiler Derneği tarafından daha önce sosyal medyada başlatılan 'Batıdan Doğuya Gönül Köprüsü kuralım’ kampanyasına İstanbul’dan bir hayırsever tarafından 15 koli kumaş yardımı yapıldı.



Yüksekova Meslek Eğitimcileri ve Usta Öğreticiler Derneğine İstanbul’dan gelen 15 koli kumaşı, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki el sanatları ve giyim kurslarında kurs gören 500  kadın Kursiyerlere ve öğrencilere dağıttılar.



Konuyla ilgili konuşan Yüksekova Meslek Eğitimcileri ve Usta Öğreticiler Derneği başkanı Rıfat Tüner,’’ Kampanyamıza daha önce 3 vakıf destek vermişlerdi. Şimdi ise İstanbul’dan hayırsever bir giyim firması tarafından kurs gören kadın öğrenciler için toplam bin metre kumaş yardımı gönderildi. Derneğimizin yönetim kurulu tarafından ihtiyaç sahibi olan 500 kadın Kursiyere, Yüksekova halk eğitim merkezi müdürü Osman Doğan nezdinde gelen kumaşları eşit bir şekilde dağıttık. Bu yardımı yapan hayırsever firmamıza tüm öğrenciler adına şükran ve minnet duygularımızı belirtmek istiyorum. Şuan Yüksekova’da kurs gören 800’e yakın kadın öğrencilerin yüzde 90’nı meslek öğrenmekte, kendi işlerini kurmak ve ilerde kendi aile bütçelerine katkı sağlamak amacı ile kurs gördüklerini belirtmek istiyoruz, Diyen dernek başkanı Rıfat Tüner Şöyle devam etti.



Tüner,’’ Yüksekova Meslek Eğitimcileri ve Usta Öğreticiler Derneği yönetim kurulu olarak insanların meslek ve sanat öğrenmeleri için bu tür yardım kampanyaları yapmaya devam edeceğiz. Bizler burada Yüksekovalı iş adamlarına hayırseverlere çağrıda bulunuyoruz, lütfen bu kampanyamıza sizde destek olun. 800 kadın demek 800 umut demektir. Bizlere destek olan başta sayın ilçe kaymakamımız Osman Doğramacı’ya, Yüksekova Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz sayın Osman Doğan’a ve tüm kurs öğretmenlerimiz kursiyerlerimiz adına Yüksekova usta öğreticiler derneği yönetim kurulu olarak şükran ve minnet duygularımızı belirtmek istiyoruz.’’Dedi.





Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2020, 00:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
Gamze bakin
Gamze bakin - 4 yıl Önce

SIRADAKİ HABER