Karael Ailesinin Görkemli Düğünü

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Diri Aşiretinden Müdür Karael’in oğlu İbrahim Karael ile İstanbul’da Karslı İş İnsanı Ayhan Karakuş’un kızı İrem Karakuş ile dünya evine girdi.

Yüksekova, son dönemlerin en yoğun katılımlı düğününe ev sahipliği yaptı. İlçenin en önde gelen aşiretlerinden Diri aşiretinin ileri gelenlerinden Müdür Karael’in oğlu İbrahim Karael, binlerce kişinin katıldığı görkemli bir yaşayan düğün ile dünya evine girdi.

Yüzün üzerinde küçükbaş hayvanın kesildiği düğüne aşiret liderleri, kanaat önderleri, eş, dost ve akrabalar katıldı.

Bir hafta arayla hem İstanbul’da hem de Yüksekova’da gerçekleştirilen düğüne yurtiçinin yanı sıra İran, Irak ve Norveç’ten katılım oldu.

Ailenin büyüğü ve damadın amcası Mahkum Karael’in üstlendiği düğünde damada 2 milyon TL, geline ise kilolarca altın takıldı.

Görkemli bir düğünlerinin olduğunu belirten Gelin İrem Karakuş, ‘’İstanbul’da yaşıyorum ama Karslıyım. Yüksekova’nın diri aşiretinin gelini oldum. Hepsine çok teşekkür ediyorum çok güzel bir düğün yaptık. Düğünümüze dünyanın çok ülkesi olmak üzere Türkiye’nin her yerinde misafirler geldi. Mutluyum’’ dedi.

Düğünlerinin çok yoğun geçtiğini belirten Damat İbrahim Karael,’’ Bende diri aşiretindeyim. Biz hem İstanbul’da hemde Yüksekova’da düğün yaptık. Çok görkemli bir düğün yaptık. Yaklaşık İstanbul’da 2 bin kişi katıldı ve Yüksekova’da 3 bine yakın misafir katıldı. Hepsini çok teşekkür ediyoruz bizi bu mutlu günümüzde yalnız bırakmadıkları için’’ İfadelerini kullandı.

Düğünün sağdıçlığını yapan damadın amacası Mahkum Karael ise, ‘’Biz ilk olarak İstanbul’da düğünümüzü yaptık. İstanbul’da da görkemli bir düğün yaptık. Yaklaşık orada da 2 bin kişi katıldı. Şimdi de Yüksekova’da düğünümüzü yaptık çok yoğun geçiyor tam 3 bin misafirimiz katıldı. Hepsine tek tek teşekkür ediyoruz. Allah hepsinde razı olsun’’ Şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2023, 05:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER