Katliama tepki büyüyor

Hakkari esnafı, Ankara'daki katliamı işyerlerinin camlarına asılan döviz ve siyah bezler ile kınarken, Mersin'de ise öğrenciler erbaneli yürüyüş düzenledi.

Katliama tepki büyüyor
Emek ve meslek örgütlerinin çağrısıyla Ankara Sıhhiye Meydanı'nda düzenlenmek isteyen Barış Mitingi'ne yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıya tepkiler büyüyor. Tepkilerin yükseldiği merkezlerden birisi de Hakkari oldu. Hakkari'de esnaf, katliamı protesto etmek amacıyla evlerin balkonlarına ve işyerlerinin camlarına siyah bez astı. İşyerlerinin camlarına, "Ankara'da büyük barış ve emek yürüyüşü mitingine yapılan bombalı saldırıyı kınıyoruz", "Hangisini kınayalım, Roboski'yi mi kınayalım, Diyarbakır'ımı kınayalım, Suruç'umu kınayalım, Cizre'yi mi kınayalım, Ankara'yı mı kınayalım, başımız sağolsun" dövizleri asan esnaf katliama tepki göstererek, akan kanın durması için çağrıda bulundu. 

'Bu ülkede devlet yok'

Esnaflardan Hacı İbrahim Aşkan, "Öfkemiz büyük. Bu insanlık işi değil. Bu bir vahşettir. Barış isteyen, annelerin gözyaşının durması için orada barış diye haykıranlara yapılan bu katliam alçakçadır. Barış diye haykıranların içine canlı bomba patlıyorsa bu ülkede devlet yok" diyerek, tepki gösterirken, bir başka esnaf Kasım Çiçek ise katliamın sorumlusunun hükümet olduğunu belirterek, "Katliamı kınıyoruz. Türkiye hükümetini kınıyoruz" dedi.DİHA

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2015, 12:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER