Kırmızı Liste Ekibi YÜTSO Başkanlığı İçin Adaylığını Açıkladı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 19 Kasım 2022 tarinde yapılacak olan Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO) Başkanlığı seçimleri için, Kırmızı liste Bağımsız Ekibi açıkladı.

Kırmızı Liste Ekibi YÜTSO Başkanlığı İçin Adaylığını Açıkladı

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinde 19 Kasım 2022 tarinde yapılacak olan Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO) Başkanlığı seçimleri için, Kırmızı liste Bağımsız Ekibini açıkladı.

Yüksekova İpekyolu caddesi üzerinde bulunan Cilo Saklı Bahçede, Çok sayıda İş İnsanı ve Esnaf'ın katılmasıyla, KIRMIZI LİSTE BAĞIMSIZ EKİBİ Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı için Adaylığını açıkladı.

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı seçimlerine KIRMIZI LİSTE adıyla yer alacaklarını belirten KIRMIZI LİSTE EKİBİNİN adına açıklama yapan İzzettin Metin, Necmettin Anuk ve Şakir Tekçi, ''Birlikte kolektif bir çalışma yürüterek ilk turda her grupta adaylarımızın başarıyla seçimi sonuçlandırmasını sağlamak olacaktır. Bu başarıyı sağladıktan sonra odanın yönetim kurulu başkanı başta olmak üzere üzerinde herkesin mutabık kaldığı yönetimimizi oluşturacağız. Oluşacak yeni yönetimde özellikle genç ve dinamik arkadaşlarımızın olmasını sağlayacağız.

''KIRMIZI LİSTE EKİBİ NELER SÖYLEDİ''

1- Odanın temel hedefleri arasında Yüksekova, Şemdinli ve Derecik ilçelerinde işsizlik sorununun giderilmesi için tarım, hayvancılık, turizm, madencilik sektörlerini geliştirerek, gerek bölge gerek ülke ve dünya piyasalarına pazarlama koşullarını oluşturarak ilçelerimizin ekonomisine önemli katkıların oluşmasını sağlayacağız.

2- Organize sanayi bölgesinin bir an evvel yatırımcıların hizmetine sunmak için zaman kaybetmeden ivedilikle çalışmalara başlayıp faaliyete geçireceğiz. Bölgede ve komşu ülkelerden markalaşması için tüm gücümüzle öncülük edeceğiz.

3- Sınır kapılarında ticaret yapan üyelerimizin ve vatandaşlarımızın taraf gözetmeden herkesin faydalanabileceği bir hale getirmek için gerekli bütün çalışmalarımızı yapacağız.

4- Turistleri bölgeye çekmek için cazibe merkezleri kurulmasına öncülük edeceğiz, bölgenin turizme açılması için gerekli iletişim kanallarını kullanarak medya alanlarının katkısıyla da bu konudaki alt yapının otel v.s gibi hizmet sektörünün geliştirilmesini sağlayacağız.

 5- Tarım alanlarının daha verimli kullanılması için tarıma dayalı sanayinin gelişmesini sağlayacağız.

6- Üyelerimize bankalar nezdinde kobi kredilerinin taraf gözetmeden herkesin yararlanmasını sağlayacağız.

7- Yılda en az iki kez esnaf ve tüccarlarımızın sorunlarını anlamaya çalışmak ve çözüm bulmak için  esnaf ve tüccarlarımızı odamızın konferans salonunda ağırlayacağız.

8- Doğu Anadolu ihracatçılar birliğinin Yüksekova şubesinin açılması ve faaliyetinin yürütülmesini sağlayacağız.

9- Yüksekova’nın il olması konusu ele alınıp gerekli girişimler yapılacak gerekirse imza kampanyası düzenlenecektir.

10- Yereldeki STK’lar ile diyalog halinde olup her sorunun çözümü için beraber hareket edeceğiz.

11- Avrupa hibe projelerinde net şeffaflık ilkesiyle elde edilen gelirler halkla paylaşılacak.

12- Üniversiteye giden ihtiyacı olan çocuklarımıza burs verilmesi için oda olarak çalışmalar yapılacak. Kanunen oda burs veremez ise bile iş adamlarımızdan bu konuda destek alacağız.

13- Odayı yönetmede yönetim kurulu başkanı koordineli olarak meclis başkanı ve meclis üyeleriyle beraber çalışmaya özen gösterip kararları beraber alacağız. Yönetim kurulu başkanının tek başına karar almasını engelleyeceğiz. Oda yönetimi olarak ortak akıl, kolektif çalışma ile tüm sorunları çözme ve çözüm gücü olacak bir yönetim anlayışıyla hareket edeceğiz.

14- İlimiz genelinde sağlıkla ilgili çok ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Sorunların giderilmesi için ilçemizdeki yapımı devam eden bölge hastanesinin bir an önce bitmesi ve faaliyete geçmesi için gereken çalışmalar yapacağız. İlçemizde yıllar önce iş insanlarımız tarafından yapılması planlanan ancak ekonomik şartların elverişsiz olması nedeniyle durma aşamasına gelen özel hastanenin bitirilmesi için iş insanlarımızla diyaloğa geçip gerekli başvuruları yapacağız.

15- Çoğulculuk, demokrasi, şeffaflık temel ilkelerimiz olup, halkın beklentilerini taraf gözetmeden sağlayacağız. Çevre kirliliğini önleme konusunda gerekli bütün çalışmaları yapacağız. İnsan  hakları konusunda gerek ilimizde gerekse bölgemizde, ülkemizde gerekse dünyada yaşanan olumsuzluklara karşı duyarlı bir oda olup her türlü insan haklarının ihlal edilmemesi için gerekli duyarlılığı göstereceğiz. Özelde il ve ilçelerimiz genelde bölge ve ülkede özgürlükçü demokratik, hukuk ve çoğulcu katılımı esas alan, evrensel insan hakları, ekolojik yaşama, pozitif cinsiyet ayrımcılığını esas alan bir yönetim olacağımızı beyan ederiz'' İfadelerine er verildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2022, 21:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
Izzet Metin
Izzet Metin - 2 yıl Önce

Umarım ve inanyorum ilçemize hayırlı olur herkese ve katılan tüm dostlara selam olsun

SIRADAKİ HABER