Mahalle Sakinleri Cami İstiyor

Hakkari Yüksekova ilçesinin Cumhuriyet mahallesinde yaşayan yurttaşlar cami istiyor. Mahallede cami azlığından dert yananlar yetkililerin yardımıyla mahalleye cami yapılmasını istiyor.

Mahalle Sakinleri Cami İstiyor
METİN TEK / YÜKSEKOVA GÜNCEL 

Yüksekova’nin Cumhuriyet mahallesinde yaşayan yurttaşlar mahallede cami olmadığı için çevre mahallere namaz için gittiklerini belirtiler. Cumhuriyet Mahallesinde cami azlığından dolayı çevre camilere giden mahalle sakinleri özellikle kışın sıkıntı çektiklerini belirtti.

Cuma namazlarında ve özellikle taziyelerde mahallenin en büyük sorunlarından biri olan ve yakın çevrede bulunmayan caminin büyük bir sıkıntı olduğunu belirtti.

Mahalle sakinlerinden Sefer Süre, Bizler gerçekten namazlarımızı daha çok camide kılmak istiyoruz. Cuma namazlarımızı kaçırmak istemiyoruz. Taziyelerimiz oluyor onca misafiri uzak Camilerde ağırlamak çok zor oluyor onun için yetkilerden mahallemize cami istiyoruz’ dedi.

Süre;  ‘Cami nerde olsa yine gideriz ama mahallemizde bir camimiz olsa eminim bir namazlarımızı kaçırmaksızın, Cuma namazlarımızı da taziyelerimizi de daha rahat bir ortamda yaparız. Cumhuriyet Mahallesinde camilerin var olduğunu biliyoruz. Ama mahallemiz için sayısı çok az. 12 bin nüfuslu bir mahallede toplam 4 veya 5 camii var. Buda 12 bin nüfusluk bir mahalle için oldukça az.  Gerek mahalle sakinleri gerekse Kaymakamlık ve muhtarlık buna bir el atması lazım.   Bizim isteğimiz mahallemize bir veya birkaç caminin yapılması için çalışmaların başlatılması gerekir’ şeklinde konuştu.

Diğer bir mahalle sakini Ömer Kırbaş; Ben 35 senedir bu mahalledeyim. Her geçen gün aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Cami olmadığı için namaz olsun, Cuma namazları olsun, taziyeler olsun hep uzak yerlerde ağırlıyoruz ve hakikaten çok zor durumda kalıyoruz.  Tek istediğimiz mahallemize Cami yaptırsınlar bu ihtiyaç hat safada’ dedi.

Cumhuriyet Mahallesinde ikamet eden bir diğer mahalle sakini M. Sıdık Atayılmaz; Cumhuriyet mahallesinin bir camiye ihtiyaç duyduğu biliyoruz. Bu zaten yıllardır söylüyoruz. Mahalleye bir an önce cami yapılması tek arzumuz’ dedi.

Konuyla ilgili görüştüğümüz mahalle muhtarı Vehbi Çoruh;  İlçenin en kalabalık mahallerinden biriyiz. Böyle kalabalık bir mahallede cami yetersizliği olması elbette üzücü verici. Konuyla ilgili Valiliğe dilekçeyle başvurduk. Valilikte Diyanet İşleri Başkanlığına başvuruda bulunacağını belirtti. Sanırım Diyanet İşleri Başkanlığı caminin ve camilerin yapılması için, inşaat bedeli olan paranın sadece %10’u veriyor. Ayrıca şu an inşaat halinde olan 2 camimiz var. Bunlarla beraber 5 tane cami var mahallemizde. Bir tane caminin de temeli atılmış, maddi imkanlardan dolayı bitiremiyoruz. Bizim halkımızdan isteğimiz camilerimizin inşaatının bitirilmesi için destek bekliyoruz. Camiler hayırseverlerin yardımıyla yapılır. Bizler hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Sadece Cumhuriyet Mahallesinde oturan vatandaşlarımız değil, Yüksekova’da oturan herkesin camilere destek vermesini bekliyoruz’ şeklinde konuştu. 



Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2015, 17:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
geverli
geverli - 9 yıl Önce

öok doğru vatandaş mağdur ama sefer bey sanki gelek mıjdıke

buket
buket - 9 yıl Önce

bu röpörtaj yapanlardan biri benim akrabam ve bayramlarda bile camiye gitmez.iş olsun diye camii istiyor.

SIRADAKİ HABER