Nergiz Ailesinin Görkemli Düğünü

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Pinyanişi Aşiret Lider Ali İhsan Zeydan'nın sağdıçlığını yaptığı düğünde, Ramazan Nergiz’in oğlu Yiğit Nergiz ile Hacı Akbaş’ın kızı Berivan Akbaş'ın 2 gün boyunca süren görkemli bir düğünle hayatlarını birleştirdiler.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinde Pinyanişi Aşiret Lider Ali İhsan Zeydan'nın sağdıçlığını yaptığı düğünde, Ramazan Nergiz’in oğlu Yiğit Nergiz ile Hacı Akbaş’ın kızı Berivan Akbaş'ın 2 gün boyunca süren görkemli bir düğünle hayatlarını birleştirdiler. 

İlçenin İpekyolu caddesi üzerinde bulunan Şemsettin Onay Anadolu Lisesinin bahçesinde yapılan görkemli bir düğünle dünya evine girdiler.

İki gün ve iki gece süren Nergiz Ailesinin düğününe Van Hakkari illerinden yanısıra Türkiyenin farklı illerinden ve Irak, İran'dan davetliler katıldı.

Şemsettin Onay Anadolu Lisesinin Bahçesinde yer alan yerel sanatçıların verdiği müzik ziyafetiyle, Nergiz Ailesinin Düğünü Pazar akşamına kadar çekilen halaylarla son buldu.

''DÜĞÜNÜMÜZE İŞTİRAK EDEN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ''

Düğünün sağdıçlığını yapan Pinyanişi Aşiret Lideri Ali İhsan Zeydan, “Düğünümüz baya kalabalık geçiyor. Hemen her yerde misafirlerimiz geldi. Biz de düğünümüzü kültürümüze uygun bir şekilde yaptık. Allah tüm gençlere bu günleri nasip eylesin. Bizim düğünümüze iştirak edip gelen herkese çok teşekkür ediyorum” İfadelerini kullandı.

Nergiz Ailesinin Düğününe, ''Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, Yüksekova İlçe Emniyet Müdürü Hasan Fatih Anamur, Büyükçiftlik Belde Belediyesi Başkanı İsmail Rüştü Zeydan, İş İnsanı Teoman Zeydan, Pinyanişi Aşireti Kanaat Önderi Orhan Piruzbeyoğlu, Kırıkkaleli İş Adamı Muharem Zengin, Parti Yöneticileri, STK'lar ve çok sayıda misafir katıldı.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2023, 17:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER