Özel Eğitim Dernekleri Konfederasyonundan açıklama

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir öğretmenin darp edildiği iddiası kentteki eğitim sendikaları ile özel eğitim kurumlarını karşı karşıya getirdi. Olay ile ilgili peş peşe açıklama yapılırken Özel Eğitim Dernekleri Konfederasyonundan da açıklama geldi.

Özel Eğitim Dernekleri Konfederasyonundan açıklama

YÜKSEKOVA GÜNCEL - HABER MERKEZİ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir öğretmenin darp edildiği iddiası kentteki eğitim sendikaları ile özel eğitim kurumlarını karşı karşıya getirdi. Olay ile ilgili peş peşe açıklama yapılırken Özel Eğitim Dernekleri Konfederasyonundan da açıklama geldi.

Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı RAM'da görevli öğretmen Ali Aksu'nun, görevini kanun ve yönetmeliklerin kendisine verdiği yetki kapsamında icra ederken özel bir rehabilitasyon merkezinin yetkilileri tarafından mevzuata aykırı olan bir işlemi yapmadığı için darbedildiği iddiası eğitimcilerle sendikacıları karşı karşıya getirdi.

Yaşanan tartışmalara dahil olan Özel Eğitim Dernekleri Konfederasyonunu Hakkari Temsilciliği, Rehberlik ve Araştırma Merkezinin, Eğitim - Sen Hakkari Şubesi Yüksekova Temsilciliği aracılığı ile yaptığı açıklamanın geçeklerden uzak, mesnetsiz olduğu ileri sürüldü.

Özel Eğitim Dernekleri Konfederasyonunu Hakkari Temsilciliğince konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yüksekova ilçemize bağlı Rehberlik ve Araştırma Merkezinin, Eğitim Sen Hakkari Şubesi Yüksekova Temsilciliği aracılığı ile gerçeklerden uzak, mesnetsiz açıklamasını öğrenmiş bulunmaktayız ve bunu reddediyoruz.

Bizler eğitimcilere yapılan saldırıların ve saygısızlıkların karşısındayız ve hoş karşılamıyoruz, Kınıyoruz. Özel Eğitim Öğretmeni Ali Aksu'nun yanında olduğumuzun bilinmesini isteriz.

 Ancak olay gerçek bağlamından saptırılmış, kurgulanmış ve bir tiyatro olarak hazırlanmış olduğu açık ve gerçektir. Olayın gerçek durumunu ve hukuksal dayanağını halkımızın ve kamuoyunun bilmesinde fayda vardır.

 1- RAM'da görevli Halil GENÇ daha evvel velimize, rehabilitasyon merkezi sahibimize, kadın ve erkek öğretmenlerimize Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde saldırmış, hakaretlerde bulunmuş, kabadayılığını devlet dairesinde yapmış ve kamera kayıtlarını silmiştir. Olayla ilgili hukuki ve idari işlemler devam ederken suçluluğunu örtbas etmek amacıyla bu senaryoyu yürürlüğe koymuş, aklı sıra kendilerini haklı çıkarmaya çalışmışlardır ve genç bireylerin tatsız hareketlerine neden olmuştur.

 2- Özel Eğitim sektörü olarak hiçbir zaman özel davranış ve usulsüz işlem peşinde koşmadık koşmayacağız. Ancak basiretsiz, husumet içinde olan, haksız uygulama yaparak görevlerini kendi hissi uygulamalarına alet edenlere karşıyız, karşı duracağız. Haksız uygulamaların sonuna kadar takipçisi olacağımızı, beceriksiz, hissiyatı, kinci, husumet ile görevlerini yapanların karşısında duracağımızı bildiriyoruz.

 3-RAM'daki görevlilerin yetki gaspı ve yönetmelik dışı davranıp öğrencileri sıklıkla eleyip özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencileri de mağdur ettiği aşikardır. Yönetmelik, doğruluk ve kanunlardan sahtekarlık içinde bahsedip konuyu çarpıtanlara karşı duracağımızı herkesin bilmesini isteriz. Devlet görevi aşiretçilik ve efelikle icra edilmez.Bu tatsız olayı kınıyoruz. Taraftarı değiliz. Gençlerimizi bu şekilde tahrik edenleri de kınıyoruz. Bu bir düzenleme ve sinsi tertiptir."

 Esas çürüyen basiretsiz, yetersiz husumet içinde bulunan görevlilerdir. Emekçiler görevlerini kanun ve nizamlara göre yaptıkları zaman başımızın tacı ve saygıdeğerdir. Doğu Anadolu Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu ve tüm bileşenleri olarak yapacağımız geniş katılımlı basın açıklamamız kurban bayramından sonra yapılacaktır.
 Sürecin takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz'' İfadelerini kullandı.

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER