Perviz Geçirgen, Ziraat Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

Perviz Geçirgen, Şubat ayında yapılması planlanan Yüksekova Ziraat Odası Başkanlığı'na adaylığını açıkladı.

YÜKSEKOVA GÜNCEL - HABER MERKEZİ

Perviz Geçirgen, Şubat ayında yapılması planlanan Yüksekova Ziraat Odası Başkanlığı'na adaylığını açıkladı. 

PERVİZ GEÇİRGEN KİMDİR..?

1989 yılında Yüksekova’nın Çukurca köyünde doğdu. ilkokulu Çukurca köyü ilk öğretim okulunda tamamladıktan sonra Orta öğretimini Vali Erdoğan Gürbüz orta okulunda tamamladı. Daha sonra Lise Eğitimini Şemsettin Onay lisesinde tamamlayıp, 2015 yılında Hitit üniversitesi Siyaset bilimi ve Kamu yönetimi bölümünden mezuniyetinii tamamladı. Akabinde 2016’da İstanbul Aydın üniversitesinde Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yerel Yönetimler alanında Türkiye’de (iç göç olgusu) üzerinde Yerel yönetimlerin karşılaştırması adlı tezini yazdıktan sonra Yüksek Lisansını bitirip, Hakkari Tüketiciler Birliği Derneğinin Başkanlık görevini üstlendi. Bölgede tüketici bilincini arttırmak mahiyetinde çalışmalarını yaparken bölgenin üretim konusunda da eksiklerini gözlemledi. Ve bunun üzerine 'Destar Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifini' kurdu. Kooperatif ile beraber tarımda üretime başladılar. Daha geniş bir yelpazede üretim yapmak için şimde de bölgede bulunan Yüksekova Ziraat Odası Başkanlığına Adaylığını bıraktı.

''YÜKSEKOVAMIZA NELER YAPACAĞIZ''

ELMA SUYU FABRİKASI
Elma üretimini yaygınlaştırıp istihdam sağlayarak Yüksekova’ya özgü bir marka yaratmayı hedefliyoruz.

AYÇİÇEK YAĞI FABRİKASI 
Ayçiçek üretimini destekleyip Yüksekova’ya yeni bir marka kazandırıp daha uyguna tüketim ve istihdam sağlamayı hedefliyoruz 

ŞEKER PANCARI
Yüksekova’da Şeker pancarının üretimini sağlamak ve üretilen şeker pancarının Üretici ve tüketicilere hem ekonomi hemde sağlık açısından faydalı olmasını sağlayacağız.

SERACILIK 
Seracılık Faaliyetleri Yüksekova’nın  iklim koşullarının uygun olduğu bölgelerde seracılık faaliyetlerini geliştirerek Yüksekova‘nın sebze ve meyve İhtiyacını başka illere bağımlı sağlıklı ve daha ucuz bir şekilde halkımızla buluşturmayı hedefliyoruz.

ÜRETİCİDEN TÜKETİCİYE KÖY PAZARI 
%100 Organik tarlalardan tezgahlara taşınacak olan ürünler için Köy pazarları oluşturmayı hedefliyoruz. Bu şekilde halkımız  daha sağlıklı ve daha ucuz ürünler elde edebilecek. 

MAKİNA EKİPMAN PARKI YAPILMASI 
Tarım alanlarında çiftçilerimizin daha verimli daha kazançlı ekim yapmalarını sağlamak için Gerekli olan ekipman parkı kurmayı hedefliyoruz.

HİDROMEK İŞ MAKİNASI 
Çiftçilerimizin hizmetine sunmak üzere İş makinası teminini sağlayarak çiftçilerimizin daha verimli ve daha hızlı bir şekilde üretim yapmalarının önünü açmayı hedefliyoruz. 

YENİ BİR ZİRAAT ODASI BİNASI İNŞAASI 
Yüksekovamıza yakışacak bir ziraat odası inşa edip son teknoloji  ile tam kapsamlı bir bina yapmayı hedefliyoruz. 

FARKLI ALANLARDA ÜRETİM ÇİFTLİKLERİNİN AÇILMASI 
Yüksekova‘nın farklı bölgelerine Üretim çiftlikleri kurarak hem sağlıklı hem halkımıza taze gıda teminini sağlamayı hedefliyoruz. 

TÜM ZİRAİ ÜRÜNLERİN TEMİNİNİN SAĞLANMASI
Tüm zirai ilaç ve diğer ekipmanların tek elden Yüksekova’dan teminini sağlayıp çiftçilerimizin daha hızlı daha güvenilir ve daha uygun bir şekilde istedikleri ekipman ve ilaçlara kolayca ulaşabilmelerini sağlamayı hedefliyoruz.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2023, 00:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER