Şemdinli’de Akın ve Ertaş için protesto eylemi

Yüksekova’da önceki gün polis tarafından katledilen Diyar Ertaş ve Diyar Akın isimli çocuklar için Şemdinli'de protesto eylemi düzenlendi.

Şemdinli’de Akın ve Ertaş için protesto eylemi
YÜKSEKOVA GÜNCEL

ŞEMDİNLİ-Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde önceki gün polis zırhlı aracından açılan ateş sonucu katledilen Diyar Ertaş ve Diyar Akın için Şemdinli’de protesto eylemi düzenlendi. ,

Şemdinli HDP ilçe parti binasının önünde bir araya gelen ve aralarında Hakkâri HDP Milletvekili Nihat Akdoğan’ında bulunduğu kalabalık kitle önceki gün Yüksekova da öldürülen Diyar Ertaş ile Diyar Akın isimli gençlerin katledilmesinin ardında HDP, DBP Şemdinli İlçe örgütü yapılan basın açıklamasıyla kınandı.

 

Açıklamada konuşan HDP Şemdinli İlçe Eşbaşkanı Galip Geylani, KCK’nin ilan ettiği eylemsizlik kararı ilanın ardından AKP hükümetinin Kürt halkına daha çok saldırdığını ve en son Yüksekova’da 2 çocuğu katlettiğini söyledi.  Ankara’daki katliama değinen Geylani, “ Ankara’da 100’ün üzerinde barış, kardeşlik, huzur, refah ve insanca yaşam isteyen arkadaşımız İŞİD terör örgütü ve AKP hükümeti tarafından finanse edilen canlı bombalar tarafından şehit edilmiş ve 100’lercesi yaralanmıştır. Bizler bu insanlık dışı katliamı nefretle kınıyor ve lanetliyoruz”. Dedi.

Daha sonra konuşan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ise, “Erdoğan ve AKP hükümeti süreçten önce savaşa başlamıştı. 7 Haziran'da halkımız AKP'nin kirli siyasi iktidarına son verdi. Saray ve AKP hükümeti 80 milletvekili gönderen halkın iradesini kabullenmedi. Yüksekova'da ellerinde hiçbir şey olmayan iki gencimizi AKP polisi hedef gözetmeksizin katletmiştir. AKP, Kürtler için savaş partisi olarak hafızalarda kalacaktır” dedi.







Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2015, 19:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER