Şemdinli'de barış eylemi sürüyor

Şemdinli'nin Şapatan köyüne bağlı Serero mezrası kırsalında HPG'liler ile askerler arasında çıkan çatışma sonrası bölgede kurulan barış çadırı eylemi ziyaretlerle devam ediyor.

Şemdinli'de barış eylemi sürüyor
 Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Şapatan (Altınsu) köyüne bağlı Serero (İncesu) mezrası kırsalında HPG'liler ile askerler arasında çıkan çatışmadan sonra ilçe halkı bölgede barış çadırı kurdu. Çatışma sonrası askerlerin mezrayı zorla boşaltması ardından mezra sakinleri, ilçe merkezine ve Şapatan (Altınsu) köyünde bulunan akrabalarının yanına sığındı. Mezranın çevresine tamamen askerler konumlandırılırken, mezrada bulunan askerlerin birçok evi ise silahlarla tahrip ettikleri belirtildi.

Yaşanan çatışmaların son bulması ve askerlerin mezrayı boşaltmaları için ilçe halkı, HDP ve DBP öncülüğünde bölge de barış çadırı kurdu. Barış çadırı eylemi 5'nci gününde devam ederken çadır ise ziyaretçi akınına uğruyor. Barış nöbetine ilişkin konuşan DBP Şemdinli İlçe Eşbaşkanı Davut Evi, ölümlerin son bulması için burada olduklarını ve çatışmalı ortam son buluncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.DİHA

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2015, 13:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER