Şemdinli’de ‘Cizre’ protestosu

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde binlerce kişi Cizre’deki polis ablukasını ve sokağa çıkma yasağını protesto etti.

Şemdinli’de ‘Cizre’ protestosu
HALİT YİĞİT- AVDİ TEKİN -YÜKSEKOVA GÜNCEL

ŞEMDİNLİ- Şemdinli'de binlerce kişi, Cizre'de 9 gün içerisinde 20'den fazla kişinin polislerce öldürülmesini yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto etti.

Şemdinli HDP ve DBP ilçe örgütlerinin düzenlendiği yürüyüşe Belediye Eş Başkanları, HDP – DBP parti eş başkanları ve yöneticileri. Derecik HDP Belde Eş Başkanları ve sivil toplum örgütleri de destek verdi.

Düzenlenen yürüyüşün ardından HDP parti binası önünde basın açıklamasını HDP Derecik Belde Başkanı Cabbar Taş okudu.

Taş. AKP Hükümetini eleştirerek 7 Haziran seçimlerinden sonra halka ve yöneticilere karşı tutuklama furyası başlatıldığını belirtti. Birçok Kürt ilinde insanların ablukaya alındığını ifade eden Taş, "En son yine Cizre'de bir haftadan fazladır sokağa çıkma yasağı ile birlikte onlarca insanımızı katlederek halkımızın iradesini kırmaya çalışmaktadırlar" dedi.


Taş, 12 Eylül döneminde bile 9 günlük sokağa çıkma yasağının uygulanmadığını vurgulayarak, "Cizre'de  8 gündür sokağa çıkma yasağı var. Bunun yanında HDP'li bakan ve milletvekilleri, HFDP Eş Genel başkanları Cizre ilçesine sokulmamakta, orada yaşanan vahşi uygulamaların kamuoyuna yansımasını bu hukuk dışı uygulamalarla engellenmeye çalışılmaktadır" şeklinde konuştu.

HDP binalarına yönelik saldırılara da tepki gösteren Taş, "Tüm bu olayların baş sorumlusu 7 Haziran seçimlerinde 400 milletvekili çıkaramayan ve sürekli partimizi hedef haline getirip hedef gösteren AKP ve AKP'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır" dedi.

Kitle, basın açıklamasının ardından Altunsu (Şabatan) İncesu mezrasında kurulan canlı kalkan çadırına yürüdü.





Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2015, 23:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER